1. Anasayfa
  2. Rehber

YouTube’da HDR içeriği nasıl bulunur?

YouTube’da HDR içeriği nasıl bulunur?
0

YouTube artık HDR içeriğini desteklemektedir. HDR, yüksek dinamik aralık anlamına gelir. Yüksek dinamik aralıklı video, geleneksel bir gama eğrisi kullanan standart dinamik aralıklı videodan (SDR video) daha büyük bir dinamik aralığa sahip bir videodur. HDR uyumlu televizyonlar, Netflix ve Amazon gibi şirketlerin HDR içeriği sunmasıyla zaten piyasada ses getirmeye başlamıştı.

HDR videolar ancak 4K ve 4K UHD TV‘lerin ortaya çıkışından sonra popüler olmaya başladı. Apple TV 4K, Chromecast Ultra ve PlayStation 4 Pro gibi cihazlar, HDR videoları desteklemek söz konusu olduğunda oldukça iyi. İPhone XS ve XS Max, HDR videoyu destekleyen cihazlar sıralamasına katılan en yeni cihazlardır.

Ancak bu, 4K olarak çekilmiş bir videonun izlediğiniz cihazda izlenebileceği anlamına gelmez, HDR’yi de destekleyebilir. Ve bir videonun 4K’da olması videonun HDR olduğu anlamına gelmez. Yalnızca birkaç cihazın HDR içeriğini destekleyebilmesi gerçeği, çok fazla HDR videosu yapılmadığı anlamına gelir. Bu nedenle, bir cihazınız varsa ve izleyebileceğiniz HDR videolar arıyorsanız, aynısını bulmak biraz zor olabilir. YouTube, HDR şemsiyesi altına giren içeriğe sahiptir, ancak bunları bulmak biraz zor olabilir.

YouTube’daki HDR içeriği

YouTube’da yalnızca HDR olarak çekilmiş içeriği yayınlamaya adanmış kanallar vardır. Bunlar kullanışlı olabilir. Ellerinizi oradaki en iyi HDR videolarına çekmek için bunlara gidebilirsiniz, ancak amacınız oradaki tüm HDR videolarına dalmak ve ellerinizi kullanabileceğiniz şimdiye kadar keşfedilmemiş mücevherleri almaksa, bu en mükemmel çözüm olmaktan uzaktır. HDR’yi arkadaşlarınıza açıklarken ‘Önemli olan’ yapan tüm dakika ayrıntılarını belirtmek için.

YouTube’da çok sayıda ücretsiz HDR içeriği bulunmasına rağmen, doğrudan HDR içeriği arayamayacağınız için onu elinize almak biraz zordur. Arama teriminize HDR ve 4K HDR veya hatta 4K veya UHD ekleyebilirsiniz. HDR olduklarını söyleyen bazı başlıklar olsa da, çoğu aslında HDR değil.

İzlediğiniz videonun gerçekten HDR olup olmadığından emin olmak istiyorsanız, YouTube’u HDR destekli bir cihazda izlerken video seçeneklerini açın. Kalite sekmesine tıklayarak çözünürlük biçimleri ve saniyedeki kare sayısı seçeneklerinin bir listesine erişebilirsiniz. Bu liste HDR içeriyorsa, yasal olduğundan emin olabilirsiniz.

Mükemmel bir çözüm değil, ancak başa çıkmamız gereken eksiklikleri gidermenin etkili bir yoludur.

Google, web sitesine ancak daha fazla HDR uyumlu cihaz kullanılabilir olduktan sonra bir arama filtresi ekleyeceğini iddia etti. Bu aynı zamanda daha fazla HDR videonun üretimi ve kullanılabilirliği ile sonuçlanacaktır.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir