SEO oldukça geniş bir kavram ve kapsamlı bir süreçtir. Kurumsal SEO da SEO çalışmalarının, kurumsal firmaların web sitelerine yönelik olan türüdür. Kurumsal SEO çalışmalarının amacı, kullanıcıların yaptığı anahtar kelime sorgulamalarında işletmelerin daha kolay bir şekilde bulunmasını ve üst sıralarda listelenmesini sağlamaktır. Simur Digital bu amaca yönelik olarak iş ortaklarına en uygun kurumsal SEO stratejilerini belirler, en doğru şekilde uygular. Simur Digital kurucusu Atalay Sıdar önderliğindeki uzman ekibinin gerçekleştirdiği kurumsal SEO çalışmaları sonucunda hem web sitesi organik trafiğinin artmasını sağlar hem de marka prestijine büyük ölçüde katkıda bulunur.
Her gün milyonlarca web sitesi içeriği yayınlanmakla birlikte yalnızca en üst sıralarda listelenenler arama motoru aracılığıyla kitlelere ulaşabilmektedir. Dijital dünyada bu kadar çok içerik varken, bu kadar fazla alternatif arasında markalaşmak ve hedef kitleye ulaşmak son derece kapsamlı ve planlı bir kurumsal SEO sürecini zorunlu hale getirmektedir.
Kurumsal SEO çalışmasının amacı, kurumsal web sitesinin arama motoru sonuç sıralamalarında üst sıralarda yer almasını sağlamaktır. Bunun için bazıları içeriğe ve web sitesine uygulanan, diğerleri ise site dışı parametrelere odaklanan bir dizi optimizasyon süreci gerçekleştirilir. Bunun da ötesinde, SEO aynı zamanda belirli bir web sitesini web sitenizin nişiyle alakalı sorgular için sıralamayı amaçlar. İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun veya web siteniz ne kadar iyi tasarlanmış olursa olsun, SERP’lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) iyi bir sıralamada değilseniz, yine de trafiksiz kalırsınız.
Beyaz şapka yaklaşımı, kullanıcıları ve ihtiyaçlarını her zaman operasyonlarının odak noktası olarak tutar; işletmenin hedeflerini ve arama motorları tarafından önerilen kuralları yerine getirmek için kaliteli içerik ve hizmetler oluşturmak. Bu yaklaşım sayesinde, çevrim içi varlığınız büyüyebilir ve bir süre sonra kendi bağımsız gelirini genel bütçenize getirebilecek değerli bir kaynağa dönüşebilir. Black Hat taktiklerinden farklı olarak, bu yaklaşım tüm başarılı çevrim içi pazarlamacıların çevrim içi varlıklarını geliştirmek için başvurdukları sürekli bir süreçtir. Çünkü çevrim içi ortamdaki trafiğin çoğuna erişmenin tek yolu budur. Meşru bir iş olarak bir web varlığı oluşturuyorsanız, “karanlık taraf” yani Siyah Şapka uzun vadeli çabalarınıza zarar verebileceği ve nihayetinde yatırım getirisi sağlayamayacağı için kesinlikle Beyaz Şapka yaklaşımına gitmeniz gerekecektir.
Aynı Madalyonun İki Yüzü: Sayfa İçi ve Sayfa Dışı SEO
White Hat SEO’nun iki yönü vardır ve her ikisi de genel başarınız için eşit derecede önemlidir. Sayfa İçi SEO, arama motorlarının web sitenizi taramak ve değerini belirlemek için ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri karşılamaya odaklanmıştır. Sayfa Dışı SEO ise belirli bir web varlığının veya bireysel yayının güvenilirliğini ve değerini belirlemek için Google’ın ve diğer arama motorlarının güvendiği harici faktörlere odaklanır. Bu iki yönü birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı unutulmamalı ancak özellikle yeni web siteleri veya kötü optimize edilmiş web siteleri söz konusu olduğunda, Sayfa İçi SEO aşaması daha erken başlamalıdır.
Yine de, SEO stratejileri için bir planlama yapılırken, her ikisi de düşünülmelidir. Çünkü Site İçi optimizasyona yaklaşım şekli, Site Dışı SEO çalışmalarını kesinlikle etkileyecek ve bir bakıma sınırlayacaktır.
On-Page SEO ve Off-Page SEO Süreci
Sayfa içi optimizasyonu, SERP’lerdeki sıralamayı iyileştirmek için doğrudan web sitesinde yapılabilecek eylemler olarak tanımlanabilir. Bu sadece içeriğini optimizasyonunu değil, arama motorları ve kullanıcılar tarafından bir faktör olarak kabul edilen tüm web sayfaları, fotoğraflar ve web sitesi işlevlerini de ifade eder.
İdeal bir dünyada, optimizasyon süreci web sitesinin oluşturulmasının bir parçası olarak başlayacaktır. Bunu yapmak, en başından itibaren tutarlı olmaya ve başlangıçta yapılan hataları düzeltmek için ek zaman ve para harcamaktan kaçınmaya yardımcı olacaktır.
Web sitesi optimizasyonu, arama motorlarının taramaları sırasında dikkate aldığı web sitesi işlevselliği ile ilgili teknik sıralama faktörlerini kapsar. Bunlarla ilgilenmek için en iyi zaman sürecin başlangıcıdır. Ne kadar fazla içerik varsa ve etki alanı ne kadar eskiyse, web varlığının karmaşıklığı zamanla katlanarak büyüdüğünden bu faktörleri optimize etmek o kadar zor olacaktır.
Tüm bunlar son derece teknik görünse de, tüm bunların kullanıcılara mümkün olan en iyi deneyimi sunmaya odaklandığı unutulmamalıdır. Kalite ve işlevsellik, arama motorlarının her yerde değer verdiği şeylerdir.
Sayfanın Yüklenme Hızına Gereken Önemi Verin
Birçok web sitesinin başarısızlığının ardında sayfaların yükleme sürelerinin çok uzun olması yatar. Kanadalı araştırmacılar, akıllı telefon kullanıcılarının ortalama dikkat sürelerini belirlemek için yaklaşık 2.000 katılımcıyla anket yapmıştır. Öyle görünüyor ki dikkat süremiz 2000’lerin başından günümüze 12 saniyeden 8 saniyeye düşmüştür. Bu, pazarlamacılar ve tasarımcılar için paha biçilmez bir bilgidir ve tabii ki Google da bunu dikkate alır.
Web sitenizi yeterli bir süre içinde yüklenecek şekilde optimize etmenin birkaç yolu vardır . HubSpot’a göre bir sayfa için ideal yükleme süresi , ilk %20’lik web sayfalarının hızı olan 1,5 saniyedir. Ve bu kullanıcıların sayfayı terk etmelerini önleyen en önemli etkenlerden biridir.