1. Anasayfa
  2. İnternet Araçları

Chromebook Kullanmanın 5 Artıları ve Eksileri

Chromebook'lar, tipik dizüstü bilgisayarların çok basitleştirilmiş bir sürümüdür. Ancak birine sahip olmanın hem faydaları hem de zararları vardır. İşte artıları ve eksileri.

Chromebook Kullanmanın 5 Artıları ve Eksileri

Chromebook’lar, tipik dizüstü bilgisayarların çok basitleştirilmiş bir sürümüdür. ChromeOS, Linux tabanlıdır ve yalnızca buluta indirmeye ve gerçek cihazın kendisine minimum indirmeye izin verir. Chromebook artıları ve eksileri

Google Play Store’da indirebileceğiniz birkaç oyun var, ancak bunun dışında tarayıcıyı kullanmak dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok. Ayrıca resimleri ve dosyaları google sürücünüze indirebilir ve bunlara Chromebook’unuzdan erişebilirsiniz. Bununla birlikte, böyle minimalist bir dizüstü bilgisayara sahip olmanın pek çok faydası vardır. Burada, bir Chromebook’a sahip olmanın yararlarını ve zararlarını tartışacağım. Şimdi Chromebook artıları ve eksileri ne göz atalım.

Artıları

1. Chromebook’lar daha ucuzdur

Her zamanki dizüstü bilgisayarla karşılaştırıldığında, Chromebook’lar biraz daha ucuzdur. Bu, kompakt tasarımından kaynaklanmaktadır. Chromebook’lar büyük miktarda program çalıştırma becerisine sahip değildir, ancak yazınızı bulut üzerinde depoluyorsanız, genel internet kullanımı ve yazma için iyidirler. Chromebook’lar, piyasadaki diğer birçok seçenekten daha ekonomiktir.

2. Chrome OS çok kararlı ve hızlıdır

Chromebook’lar birkaç saniye içinde açılabilir, bu da diğer birçok işletim sistemi için söylemesi zor. Güç düğmesine bastığınızda, dizüstü bilgisayar neredeyse anında açılır ve saniyeler sonra açılır. Çalışırken, programları açma ve kapama söz konusu olduğunda neredeyse hiç gecikme süresi yoktur. Bazen biraz gecikme yaşarsınız, ancak genel performans çok hızlıdır. Nadiren bir şey de çakılır. İşletim sistemi inanılmaz derecede kararlı ve çok sorunsuz çalışıyor

3. Chromebook’ların pil ömrü daha uzundur

Bir Chromebook ile 9-11 saat arasında bir pil ömrü bekleyebilirsiniz. Bu, 3-4 saatlik bir pil beklentisine sahip bir Windows dizüstü bilgisayarla karşılaştırılır. Bu, normal bir dizüstü bilgisayarın şarj cihazının dayanacağı süreden çok daha uzundur. Bu, Chromebook’ların hareket halindeyken kullanım için iyi olduğu anlamına gelir. Dizüstü bilgisayarınızı şarj etmenin bir yolu yoksa, tam şarjlı bir Chromebook kullanmak normal bir dizüstü bilgisayardan daha güvenlidir.

4. Chromebook’lar virüslere o kadar eğilimli değildir

Chromebook’larda her zaman güncel olan yerleşik bir antivirüs bulunur. Bu, potansiyel olarak kötü amaçlı dosyaların bilgisayarınıza girmesi konusunda asla endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.

5. Çoğu Chromebook hafif ve kompakttır

Bu, Chromebook’ların tüm sürümleri için geçerli değildir, ancak çoğu Chromebook çoğu dizüstü bilgisayardan daha küçük yapılabilir. Ayrıca, vergilendirme işlemlerinin eksikliğinden dolayı daha ince ve daha hafif inşa edilebilirler. Chrome OS temelde tamamen web tabanlıdır, bu nedenle bilgisayarın çalışması için gereken bileşenler üst düzey değildir ve en aza indirilebilir.

Eksileri

1. Minimal yerel depolama

Tipik olarak, Chromebook’larda yalnızca 32 GB kullanılabilir yerel depolama alanı bulunur. Bu, birkaç görüntüyü ve buna benzer şeyleri cihazın kendisine kaydedebileceğiniz anlamına gelir, ancak daha fazlasını kaydedemezsiniz. Ancak, Google Dokümanlar ve Google Drive gibi yerlere bir şeyler kaydedebilirsiniz. Sorun, resimler ve metin belgelerinden başka hiçbir şey için fazla depolama olmamasıdır.

2. Chromebook’ların yazdırmak için Google Cloud Printing’i kullanması gerekir

Bir Chromebook’tan yazdırabiliyor olsanız da, onu yazıcınızla çalışacak şekilde ayarlamak zor olabilir. Bazı yazıcılar Chromebook’unuzla uyumlu olmayabilir, bu da cihazdan belge yazdırmanızı imkansız hale getirir. Görünüşte olması gerekenden çok daha zor yazdırmak için baskı bu durumda bir sorun olarak görülebilir.

3. Temelde işe yaramaz çevrimdışı

Cihaz çevrimdışıysa, onunla yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Dokümanları düzenleyebilmek için Google Dokümanlar’a erişiminizin olması gerekir. Buna yalnızca çevrimiçi erişimle erişilebilir. Ayrıca, ihtiyaç duyabileceğiniz birçok belge Google Drive’a kaydedilmiş olabilir. Bu, yalnızca internet üzerinden erişilebilen Drive’ınıza erişiminiz olmadığı sürece bu belgelere erişemeyeceğiniz anlamına gelir. İnternet erişimi olmadan belgeleri bile düzenleyemezsiniz.

4. Gelişmiş oyun yetenekleri yok

Elbette, Google Play mağazasında erişebildiğiniz birkaç oyun var, ancak bunun dışında pek fazla seçenek yok. Oynayabileceğiniz bazı tarayıcı tabanlı oyunlar da var. Ancak, Chromebook’larda oynanabilecek yüksek kaliteli, yaygın olarak oynanan herhangi bir oyun yoktur. Cihaz, bir seçenek haline gelirse, daha yüksek kaliteli oyunlar oynama kapasitesine bile sahip olmayacaktı. Bu, fiyatın oldukça artmasına neden olur ve Chromebook’un birçok avantajını mahveder.

5. Video düzenleme veya photoshop yok

Son olarak, Chromebook’larda yüksek kaliteli bir video veya fotoğraf düzenleme yazılımı yoktur. Bazı tarayıcı tabanlı fotoğraf düzenleme seçenekleri var, ancak en uzağı bu. Buluta kaydedilen belgeleri düzenlemek veya yazmak dışında herhangi bir şey yapmak için kullanılacak bir cihaz arıyorsanız, bir Chromebook almanızı tavsiye etmem. Tek ihtiyacınız olan, makale yazmak için ucuz bir dizüstü bilgisayarsa, bir Chromebook almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sonuç

Chromebook’ların kullanımı ve anlaşılması kolaydır. Tamamen Chrome ve Google’a dayalıdırlar ve Google’ın sunduğu her şeyi kullanırlar. Şahsen, bir Chromebook kullanmaktan zevk alıyorum. Aslında, bu makalenin tamamını bir Chromebook’ta yazdım. Asla kullanmayacağınız programlarla bir dizüstü bilgisayara bir servet harcamadan yazı yazmak için yerlere getirmek basit bir cihaz olarak kullanışlıdır.

Tek ihtiyacınız olan şey makale yazmak, araştırma yapmak, YouTube izlemek ve sosyal medyayı takip etmek gibi temel şeyler yapmak için kullanabileceğiniz bir cihazsa, Chromebook’lar sizin için iyidir. Sert bir oyuncu veya programcıysanız, Chromebook’lar en iyi seçeneğiniz olmayacaktır.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir