Yağmurlu ve aşırı nemli bölgelerde neme dayanıklı boya ile yaşam alanlarınızı güvenceye alın. Evinizin duvarları yağmurlu havalarda su mu, alıyor? O zaman silikon bazlı boya ile evinizin hem iç hem de dış cephelerini boyayarak, bu cephelerin suya ve neme dayanıklı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Unutulmamalıdır ki, su ve nem alan alanlara müdahale edilmediğinde su alan duvarlar, zamanla içten çürür ve ilerleyen zamanlarda size daha büyük maliyetlere neden olur. Sizin hem şık hem de daha sağlıklı yaşam alanlarına sahip olmanız için suya dayanıklı boya nedir, suya dayanıklı boya özellikleri ve neme dayanıklı boya fiyatları hakkında detaylı bilgiler sunduk.
Neme Dayanıklı Boya Nedir?
Neme dayanıklı boya, duvarların su almasını ve küflenerek aşınmasını engelleyen bir boya çeşididir. Uygulanan zeminde, su geçirme gibi sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Ayrica içerisinde bulunan silikon bileşenli maddeler sayesinde, zeminde bir plastik örtü vazifesi görüldüğünden dolayı zeminde bulunan ince çatlakların da kapatılmasını sağlar.
Kış aylarında soğuğu kestiği gibi yaz aylarında da aşırı sıcaklığı keser ve dış cephelerin uzun ömürlü olmasını sağlar. Özellikle de bol yağışlı alanlarda kullanılan bu boya çeşidi, dış cepheye akan yağmurun duvara teması olmadan yukarıdan aşağıya sorunsuz bir şekilde akmasını sağlar. Böylece duvarların ıslanması ve ıslaklığın iç cepheye geçmesi önlenir.
Suya ve Neme Dayanıklı Boyanın Özellikleri Nelerdir?
Suya neme dayanıklı boya, dış duvarlara uygulandığında yağan yağmurun, cephe tarafından emilmesi yerine duvarda oluşturulan sert zeminde hızlı bir şekilde alıp gitmesini sağlar. Böylece su duvarda durmaz ve duvarın iç kısımlarına temas etmez. Bu da duvarın ve duvarda bulunan demirin çürümesini önler. Ve iç cepheye ulaştırmasını engeller.
Neme Dayanıklı Boyanın Kullanım Alanları Nelerdir?
Neme dayanıklı iç cephe boyası ile yaşam alanlarınızı iç kısımlarını boyayarak, küf ve rutubeti önleyebilirsiniz. Ayrıca dış cephe boyaları ile de evinizin dış kısımlarını boyayarak, dışarıdan gelen nemin ve suyun iç kısımlarına ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Okul, Hastane, ev, ofis vb. Yaşam alanlarında neme dayanıklı boya kullanabilirsiniz.
Suya Neme Dayanıklı Boya Nasıl Uygulanır?
Evinizin duvarlarında küf ve rutubet mi oluşuyor? Rutubete dayanıklı boya ile bu sorunu aşmak çok kolay. Peki nasıl mı, uygulanır? İşte cevabı;
- İlk önce küf ve rutubet olan bölgeyi rasva ile kazıyın,
- Kazılan bölgede ıslaklık varsa kuruması için birkaç gün bekleyin,
- Kazılan bölge kuruduktan sonra tamir gerektiriyorsa tamir edin ve ardından 1 kat astar atın,
- Astar attıktan 4-5 saat sonra boya ile 2. Katı ve tekrar kuruduktan sonra boya ile 3. Katı atın.
Fakat, unutmayın. Yaşam alanlarınızın iç kısımlarında iç cephe, dış kısımlarda ise dış cephe boyalarını kullanın. Bütün işlemleri uyguladıktan sonra, yüzeye uyguladığınız boya muşamba vaziyeti görerek nem ve suya karşı koruma sağlar.
Neme Dayanıklı Boya Fiyatları
Neme dayanıklı boya fiyatları; boyanın kalitesine, kutunun hacmine ve rengine göre değişir. Örneğin, neme dayanıklı beyaz boyanın 1 kg fiyatı 200 TL ise, krem renginde bir boya 300, daha koyu renkli bir boya da 400 TL yi bulabilir. Çünkü boyanın rengi her koyulaştığında içine renklendirici girer ve bu renklere göre fiyatı belirlenir ( neme dayanıklı tüm boyalar beyazdır, farklı bir renk istenildiğinde boya satan mağazada renk yapımı için katalog önerilir ve rengi onlar yapar).
En İyi Rutubet Boyası Hangisi?
En iyi rutubet boyası Isonem Ms 82’dir. Bu boya ile Evinizi hem iç cephelerini hem de dış cephelerini rutubetten koruyabilirsiniz. Nem ve rutubet kokusu olmayan bir yaşam alanı için neme dayanıklı boya kullanımına önem veriniz.
Sonuç olarak, yaşam alanları da insanlar gibi zarar görebilir. Evinizin su alarak çürümemesi ve rutubet ile kötü kokuya neden olmaması için suya neme dayanıklı boya kullanın ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturunuz.