1. Anasayfa
  2. Yapay Zekâ

OpenAI, Bu Yaz GPT-5’i Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

OpenAI, bir sonraki amiral gemisi yapay zekâ modeli olan GPT-5’in lansmanına hazırlanıyor.

OpenAI, Bu Yaz GPT-5’i Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Şirketin CEO’su Sam Altman’ın verdiği röportaja göre, GPT-5’in yayın tarihi yaz ayları olarak planlanmış durumda; ancak kesin bir tarih henüz belirlenmedi. Bu tarih, yeni modelin OpenAI’nin iç kalite standartlarını ne ölçüde karşıladığına bağlı olarak netleşecek.

Altman’a göre, GPT-5’in resmi olarak kullanıma sunulması için öncelikle modelin belirlenen benchmark testlerinden başarıyla geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde GPT-5’in çıkışı ertelenebilir.

Altman ayrıca, lansmanın tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini kendisinin de bilmediğini ifade etti. OpenAI’nin, yüksek ses getirecek numaralı bir sürümle mi ilerleyeceğine yoksa GPT-4o örneğinde olduğu gibi daha küçük ama istikrarlı geliştirmelerle mi yoluna devam edeceğine henüz karar vermediğini belirtti.

Bununla birlikte, yalnızca GPT-5 değil, mevcut GPT modelleri için de çeşitli güncellemeler ve ayrıca Operator sistemi üzerinde çalışmalar sürüyor. Her durumda, yaklaşan yaz dönemi ChatGPT kullanıcıları için oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor.

Yazı Kaynakları
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=DB9mjd-65gw

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir