1. Anasayfa
  2. Rehber

Lenovo Laptop Ram Yükseltme

Lenovo Laptop Ram Yükseltme
0

Laptoplar masaüstü bilgisayarlara göre performansı daha düşüktür. Bundan dolayı laptoplar da yüksek performanslı işlemler yaparken birtakım zorluklar yaşarız. Bundan dolayı kullanıcılar laptop ram yükseltme işlemine ihtiyaç duyarlar. Bu işlem daha basit ve gözle görülür performans artışı sağladığı için kullanıcıların ilk yaptığı performans yükseltme işlemi olarak bilinmektedir.

Laptopların RAM’ları arttırıldığında performansı da aynı oranda artmaktadır. Ram yükseltme işlemlerinde ihtiyacınız olan işlemlere göre RAM sayısını belirlemeniz önemlidir.

RAM Nedir?

RAM, bilgisayar sistemlerinde verilerin kalıcı olarak tutulduğu yerdir. RAM belleği, bilgisayarın işlemcisi tarafından okunan ve yazılan belliktir. Bundan dolayı, bilgisayarınızın çalışması sırasında açtığınız uygulamaların çalışması için gerekli olan bilgiler RAM belleğine yüklenir.

Laptop RAM Yükseltme

Bilgisayar sistemine fazladan RAM eklemek performansın daha güçlü olması için yapılan işlemlerin önünde gelmektedir. Laptop RAM yükseltme işlemi uzman servisler tarafından yapılması bilgisayarlarınızda daha iyi performans almanızı sağlayacaktır.

Laptopa RAM eklemek, düşük performanslı laptoplar da gözle görülür performans artışı sağlayacaktır. Laptopların aktif kullanılmasına göre RAM takılması daha yüksek performanslı laptop elde etmeyi sağlar.

Laptoplar da RAM yükseltmek için öncelikle kaç GB RAM’a ihtiyacınızın olduğunu belirlemeniz gerekmektedir. Sadece ofis için kullandığınız bilgisayarlara 4GB RAM yeterli olurken yüksek performans gerektiren işlemler için yeterli olamayacaktır.

Lenovo PC servis bu tarz işlemlerde kaliteli hizmetler sunabilmek için sizlere en iyi seçim yollarını göstererek daha iyi performans kazanmanızı sağlar.

RAM Türleri Nelerdir?

RAM (Random Access Memory), bilgisayarınızda çalışan uygulamaların çalışması sırasında kullandığı geçici depolama alanıdır. RAM türleri, bellek modüllerinin çeşitli özelliklerine göre farklılaşır. Örneğin, RAM’ın bellek hızı, bellek boyutu ve veri transfer hızı gibi özellikleri farklılaşabilir.

Bazı yaygın RAM türleri şunlardır:

  • DDR (Double Data Rate): Bu tür RAM, veri transfer hızını iki katına çıkarmak için iki kez veri okuma/yazma işlemi gerçekleştirir.
  • DDR2 (Double Data Rate 2): Bu tür RAM, DDR’ye göre daha yüksek veri transfer hızına sahiptir.
  • DDR3 (Double Data Rate 3): Bu tür RAM, DDR2’ye göre daha yüksek veri transfer hızına sahiptir.
  • DDR4 (Double Data Rate 4): Bu tür RAM, DDR3’e göre daha yüksek veri transfer hızına sahiptir ve daha az güç tüketir.
  • SDRAM (Synchronous Dynamic RAM): Bu tür RAM, veri transfer hızını sistem saat sinyaliyle senkronize eder ve düşük güç tüketimi sağlar.
  • RDRAM (Rambus Dynamic RAM): Bu tür RAM, veri transfer hızını artırmak için özel bir veri yolu kullanır.
  • EDO RAM (Extended Data Out RAM): Bu tür RAM, veri transfer hızını artırmak için veri okuma işlemini önceden başlatır.
  • SO-DIMM (Small Outline Dual Inline Memory Module): Bu tür RAM, dizüstü bilgisayarlar ve benzeri küçük cihazlarda kullanılan daha küçük bellek modülleridir.

Bu RAM türleri, birkaç örnektir. Günümüzde, çeşitli RAM’lar bulunmaktadır. Her birinin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır.

Lenovo PC Servis Hizmetleri

Lenovo PC servis olarak 10 yıldır sizlere titiz ve güvenilir hizmetler sunmaktayız. Bilgisayarınız da oluşan sorunlar için tamir, bakım, onarım gibi konularda yardımcı olmaktayız. Alanında profesyonel ve tecrübeli iş arkadaşlarımız tam donanımlı laboratuvarımız ile işlemlerimizi uygulamaktayız. Kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti anlayışını tercih etmekteyiz.

Bilgisayarınız da oluşan sorunlar için teknik servisimizden yardım alabilirsiniz. Bilgisayarınızı elden teslim edebilir ya da anlaşmalı olduğumuz kargo firmaları ile bizlere ücretsiz olarak ulaştırabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir