1. Anasayfa
  2. Grafik Tasarım

İçerik Pazarlamasında Grafik Tasarımın Kullanım Alanları

İçerik Pazarlamasında Grafik Tasarımın Kullanım Alanları

Sağdan ve soldan yayılan rekabetle birlikte işletme sahipleri, kendilerini diğerlerinden farklılaştırmaya ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurmaya çalışıyor. Hedef kitlenizin kim olduğunu ve onlardan ne istediğinizi zaten biliyorsunuz ama onlara nasıl ulaşacağınız ikilemde kalıyor. Bu yollardan biride, giderek daha popüler hale gelen içerik pazarlamasıdır.

İçerik Pazarlaması Nedir?

İçerik Pazarlaması, istenen kitleyi çekmek için alakalı, değerli ve benzersiz içerik yazma ve yayınlama sürecidir. Marka hakkında farkındalık yaratmak, müşterinin karar vermesine yardımcı olmak, daha iyi bir google sıralaması elde etmek ve potansiyel müşteriler oluşturmak için işletmeler tarafından sıklıkla kullanılır.

İçerik pazarlamasının ne olduğunu ve şirketlerin bu rekabetçi dünyada neden buna ihtiyaç duyduğunu anladıktan sonra, yalnızca harika içeriğin yeterli olmadığını bilmek önemlidir. Dışarıdaki her web sitesi günlük olarak internete içerik koyuyor ve kendinizi diğerlerinden ayırmanız gerekiyor. Bizler görsel varlıklarız ve gördüğümüz şeylerle daha iyi bağlantı kurarız.

İşte bu noktada grafik tasarımın rolü devreye giriyor. Grafik tasarımcılar ve içerik pazarlamacılar her şeye göz yummasalar da her biri yaptıklarının daha önemli olduğuna inanıyor. Her ikisi de pazarlama çabanızın başarısı için çok önemlidir. Sonuçta ikiniz de aynı şeyi istiyorsunuz.

Aşağıda belirtilen adımları izleyerek web siteniz için harika içerik pazarlama malzemelerine sahip olabilirsiniz:

  1. İçeriğe Odaklanın: Bu, grafiklerin önemli olmadığı anlamına gelmez, ancak dikkat edilmesi gereken ilk şey gerçek içeriktir. Grafik tasarım çalışmalarına başlamadan önce öncelikle izleyiciye ne söylemek istediğinize karar verin ve içeriği tamamlayın.
  2. Bitirdikten Sonra İçeriği Değiştirmeyin: İçeriğin grafik tarafında çalışmaya başlamadan önce, içerikte yapılacak başka değişiklik olmadığından emin olun. Çünkü küçük bir değişiklik bile bütünün yeniden işlenmesi anlamına gelebilir.
  3. Doğru Görselleri ve Yerleşimlerini Bulmak: Burada asıl amacınız olan müşteriye bilgi vermek üzerine odaklanmanız gerekir, böylece optimum görsel/kelime oranına ulaştığınızdan emin olun. Her 80-100 kelimeden sonra bunları makalenin üzerine serpiştirin. Görseller, kullanıcıyı meşgul etmek ve içeriğin önüne geçmek için yapılamaz.
  4. Infographics: Grafik tasarımın en iyi kullanımlarından biri, hikayeyi anlatmak için Infographics kullanmaktır. İnsanlar bu bilgiyi çok daha hızlı işler ve bilgiyi sıkıştırılmış bir biçimde sunabilirsiniz.
  5. Clear CTA: İyi bir grafik tasarım, web sayfanızdaki harekete geçirici mesaj, ziyaretçiyi kolayca çekecek ve harekete geçmelerini sağlayacak şekilde daha belirgin hale getirebilir.

Doğru görselleri araştırmak için kendinize zaman ayırdığınızdan emin olun. Kulağa kolay gelebilir ancak tek bir makalede 10’dan fazla görsele ihtiyacınız olduğunda son derece zor olabilir. Kendi oluşturduğunuz alakalı görselleri eklemek her zaman daha iyi olacaktır. İstatistiklere göre, ilgili görsellere sahip içerikler %94 kat daha fazla görüntüleniyor.

Merhabalar, ben Gizem Ceylan. Yazmayı okumayı ve seyahat etmeyi severim. Ürün incelemeleri ve güncel konular hakkında yazılar paylaşırım. En sevdiğim müzik ise Rap'tir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir