1. Anasayfa
  2. Android

Android USB OTG Sorunları Nasıl Giderilir?

Android USB OTG Sorunları Nasıl Giderilir?
0

Android cihazlarda USB OTG ile ilgili sorunların nasıl çözüleceğini öğreneceğiz, ancak bundan önce sorunların nedenini bilmek çok önemlidir. Bu şekilde sorunları daha da hızlı çözebilirsiniz.

Akıllı telefon teknolojisinin ilerlediği yüksek hız, inanılmaz bir çalışma gücü getirdi. Diğer aksesuarları da bağlar ve analiz eder. Akıllı telefonların artan yeteneklerinin bu tür cihazların akıllılığının artmasına büyük katkısı var. USB OTG işlevi büyük ölçüde esneklik sağlar.

USB OTG (hareket halindeyken), cihazınızın bir USB cihazındaki verileri okuyup yazmasına olanak tanıyan belirli bir standart özelliktir. OTG, bir USB ana bilgisayarı haline gelir ve Android’e bağlanabilmesi için dijital kamera, klavye, flash sürücü, fare vb. gibi cihazlara kolayca bağlanabilir. Tüm Android cihazlar USB OTG’yi desteklemez.

Cihazın OTG Destekleyip Desteklemediğini Kontrol Etmek

USB OTG sürücüsünün telefonunuza bağlanmaması gerçekten can sıkıcıdır. Bazen çözümlerin hiçbiri bunu düzgün bir şekilde düzeltemez. Doğrulamanız gereken ilk şey, cihazın USB OTG’yi destekleyip desteklemediğidir. Önce cihazın özelliklerini arayın ve ardından OTG desteği olup olmadığını kontrol edin. Çoğu kullanıcı, cihazın USB OTG’yi destekleyip desteklemediğinden emin değildir. Bu yüzden pes etmeden önce denemelisin.

Donanım Uyumsuzsa

Teknolojik alanda OTG için kullanılandan oldukça geride kalan eski bir cihaz kullanıyorsanız, cihaz yeni teknoloji OTG aksesuarları için tam olarak uygun değildir.

Eski OTG teknolojisi, bağlı cihazları düzenlerken daha fazla güç tüketir. OTG teknolojisi, cihazların mümkün olduğunca düşük güç tüketmesini sağlar.

Eski teknoloji USB OTG aksesuarı, en son OTG destekleyen cihaza bağlanırsa, üzerinden yayılmayan daha fazla güç gerekeceği için bağlanmayabilir. Bunun için en yaygın çözüm, Sandisk ve diğerleri gibi güvenilir şirketler tarafından üretilen çevre birimlerinin veya aksesuarların takılmasıdır.

ES File Manager Kullanma

Cihazınızdaki yazılım, kendisine bağlı olan çevre biriminin dosya formatını tanımadığında, dosya yöneticisi uygulamalarına geçmek olacaktır.

OTG bağlantılı cihazı okumak ve ona doğru şekilde bağlanmak için gelişmiş algoritmalar kullanır. ES File Manager, OTG çevre birimlerindeki karmaşık işlevleri ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki butondan android cihazlarınıza ES File Manager uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz;

ES File Manager Android APK İndir

FAT32 USB Biçimini Ayarlama

Yanlış dosya biçimi, android akıllı telefonlar’da OTG cihazını tanımadığı için bir sorun ortaya çıkar. Bu sorunun çözülebilmesi için formatın FAT32 olarak ayarlanması gerekiyor. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Bilgisayarım simgesine tıklayın.
  2. Dosya Gezgini’nde USB sürücüsüne sağ tıklayın.
  3. Sağ Tıklama Menüsüne gidin ve Biçimlendir‘i seçin.
  4. Ardından Hızlı Biçimlendir‘i seçin ve FAT32 olarak ayarlayın
  5. Son olarak Başlat‘a tıklayın

Bu makalemizde USB OTB’ye bağlı yaygın sorunlarla ilgili çeşitli düzeltmeler hakkında net bir fikriniz olduğunu umuyoruz.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir