1. Anasayfa
  2. Gündem

Bireysel Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Kurulum Maliyeti

Bireysel Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Kurulum Maliyeti
0

Elektrikli araçların şehirler için ihtiyaç duyduğu altyapı yatırımlarına bir an önce başlamalı ve gerekli düzenlemelere uymalıdır. Altyapı çalışmalarının en önemli konuları; şarj istasyonları ve bu istasyonlar için gerekli altyapı sistemleri. Şarj istasyonları, elektrikli arabaları yaygınlaştıracak hizmetlerden biridir. Şarj istasyonlarını yetersizliği sebebiyle elektrikli araç şarj istasyonu fiyatı merak ediliyor.

Elektrikli Araç Şarj Standartları

Pilot sinyalleri sayesinde;

  • Şarj istasyonu, aracın kendisine bağlı olup olmadığını algılar.
  • Aracın sistemde enerjiye ihtiyacı olduğunda algılar.
  • Cihazın toprak bağlantısını algılar.
  • Şarj ünitesi, aracın havalandırma ihtiyacını algılar.

Elektrikli Araç Şarj Standartları

Çevre dostu olan elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti diğer istasyonlara nazaran çok daha düşüktür. Bahsi geçen firma bu projeleri sizlerle birlikte yürütmek için kurdu. elektrikli araç şarj istasyonu fiyatı

Hedef Kitlesi ve Kullanım Alanları

ILCD renkli dokunmatik ekrana, RFID kart okuyucusuna ve haberleşme protokolüne sahip olacak şarj üniteleri, yerel ağ üzerindeki merkez ile haberleşebilmektedir. Sensörlerden elde edilen akım ve gerilim bilgilerini değerlendirerek güç hesaplarını, fiyatları ve yük durumlarını ve direkt araçları değerlendirebilir. Ayrıca akıllı şebeke sistemleri ile entegre çalışmak mümkündür.

Hedef Kitlesi ve Kullanım Alanları

  • Gerekli pilot sinyali sayesinde; Elektrikli aracın bir şarj cihazına bağlı olup olmadığı ve havalandırmanın gerekli olup olmadığı gibi bilgiler iletilir.
  • Standart konektördeki beşinci pim, konektörün tam olarak bağlı olup olmadığını anlamaya yardımcı olan yakınlık sensörüdür.
  • İçerisindeki rezistans ile toprak hattına bağlanır.
  • Kısa bir IP mesafesi ve bağlantı yapıldıktan sonra, mekanik bir anahtar pilot sinyaldeki gerilimi kapatır ve şarj işleminin başlamasını sağlar.

RFID modülü, cihazın yalnızca kart sahibi tarafından kişisel kullanım için kullanılabildiği son derece güvenli bir yöntemdir. Her kullanıcının enerji miktarı, ödemesi gereken enerji miktarı hakkında önceki dönemden bilgileri içeren bir veri tabanı oluşturulacaktır.
Ayrıca şarj işleminin başında ve sonunda kartın okunması istenerek, şarj sırasında şarj işlemine harici kullanıcıların müdahalesi ortadan kalkar.

Şarj İstasyonları ve Elektrik Şebekeleri

Grafik LCD dokunmatik ekran, kullanıcı arayüzü olarak kabul edilir. Ekranın boyutu, istasyondan ulaşılabilen bilgilerin boyutu ve menülerin kullanım şekli uygun bir şekilde belirlenir.

Şarj İstasyonları ve Elektrik Şebekeleri

Şarj istasyonları ile ilgili en endişe verici sorulardan biri, bu istasyonların mevcut ağları olumsuz etkileyip etkilemeyeceğidir.
Enerji talebindeki bu ani artış sonucunda oluşabilecek olumsuz etkileri önlemek için şarj istasyonları kurulmadan önce istasyonlar bölgesel güç ve yük koşulları dikkate alınarak tasarlanmalı, kompanzasyon ve filtrasyon sistemleri yönetmeliklerle belirlenen standartlarla donatılmalıdır. İstasyonlar ayrıca araç enerji ölçüm bilgilerine, istasyon yoğunluğuna, müşteri bilgilerine ve uzaktan sistem yönetimine erişime izin veren bir iletişim ihtiyacı sağlamalıdır.

Bu, istasyonlarda kablolu veya kablosuz iletişim sistemleri kullanılarak yapılmalıdır. Haberleşme sistemi, kullanıcılara fiyatlandırma, bilgilendirme, navigasyon ile rotayı uygun istasyonlara eşleştirme, ön rezervasyon gibi birçok imkan sunuyor ve tamamen mobil olarak yapılmasına olanak sağlıyor. 2020 yılında elektrikli araba şarj istasyonu projeleri için firma daima yanınızda.

Ürün pazarlama ve sosyal medya danışmanlığı yapan bir yazarım.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir