Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır? Kitap okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar hangisidir? Kitap okuma alışkanlığı neden önemlidir?
Kitap okuma alışkanlığı, küçük yaşlarda elde edilmediğinde asla elde edilemeyecekmiş gibi bir düşünce yapısı sahip. Ancak, durum bundan oldukça uzak. Bir alışkanlık edinmek sanıldığından daha kolay.
Alışkanlıkların zorluklarına bakılmaksızın onları kazanabilmek için doğru şekilde ve düzenli şekilde zaman ayırabilmek en doğru adım olacaktır. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyen kişiler, doğru adımları atarak kitap okuma alışkanlıklarını yaşları fark etmeksizin kazanabilirler.
Analitik düşünme, olaylara karşı daha mantıklı kararlar alabilme ve hatta yaşamaktan zevk alabilmek bazı yapıcı alışkanlıklara bağlı. Yıkıcı alışkanlıklar olarak tabir edilen kimi alışkanlıklar psikolojik, maddi ve manevi olarak sizi geriye çekebilir.
Kitap okuma alışkanlığı yapıcı alışkanlıklardan sadece birisidir. Her ne kadar düzenli olarak kitap okuma alışkanlığına sahip olmayanlar için zor gibi gözüküyor olsa da aslında sanıldığından daha kolay olan yöntemler ile alışkanlık kazanmak mümkün.
Kitap okuma alışkanlığı kazanan kişilerin hayatlarında direkt olarak fark edeceği bazı değişiklikler bulunuyor. Peki, Kitap okuma alışkanlığının faydaları nelerdir? Kitap okumak bir hayatı baştan sonra değiştirebilir mi?
Kitap Okuma Alışkanlığının Faydaları Nelerdir?
Kitap okuma alışkanlığının faydaları nelerdir? Kitap okumanın beyin üzerindeki etkileri nelerdir hiç düşündünüz mü?
Kitap okuma alışkanlığı kimi psikolojik sorunları çözebileceği gibi kimi sorunlar karşısında da en doğru çözümleri oluşturmanızda yardımcı olacaktır. “Beyin jimnastikleri” arasında yer alabilecek olan bu alışkanlık analitik düşünme gibi kısımları çalıştırarak. Alışkanlık sahibi olan kişilere daha kaliteli bir yaşam sunabiliyor.
Kitap okuma alışkanlığını kazanan veya kazanmak isteyen kişilerin ana amaç olarak geliştirmek istedikleri;
- Kelime dağarcığını geliştirmek.
- Daha düşük stres seviyelerine sahip olmak.
- Kötü düşüncelerden uzak gece uykuları.
- Gelişmiş hayal gücü ve hayal kapasitesini geliştirmek.
- Depresyon etkilerini azaltmak, depresyon riskini düşürmek.
- Kaybolan dikkati toplamaya yardımcı olabilmek.
Gibi ana amaçlar aranmak. Ancak kitaplar ve kitap okuma alışkanlığı söz konusu arananlardan daha fazlasını alışkanlık sahibi olanlara veriyor.
Kelime dağarcığını geliştirmek gibi etkileri olan kitaplar etkili iletişimin de temellerini oluşturuyor. Gelişen hayal gücü ile gelecek planlarınızı daha iyi planlamanızı veya işinizde daha iyi olmanızı da sağlayabiliyor.
Özellikle çocuk gelişimi için olmazsa olmazlardan olan gelişmiş hayal gücü detayı kitaplar sayesinde kolaylıkla geliştirilebiliyor.
Dikkat dağınıklığı olan yetişkinlerde ve çocuklarda dikkat eksikliğini gidermek ve dikkat toparlama konularında destek olmak için kitap okuma alışkanlığının kazanılması önerilmekte. Depresyon gibi etkilerin de önüne geçen kitaplar. Kendinize ait, daha mutlu olduğunuz bir dünya oluşturmak için en büyük desteği sunuyor.
Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının önemi ve etkilerinden biraz bahsettik. Ancak, spesifik olarak ele alacak olursak ve etkilerine değinecek olursak.
Çocuklarda Kitap Okuma Alışkanlığının Önemi
Kitap okuma alışkanlığı sonradan da kazanılan bir yetenek. Ancak, çocuk zamanlarda kazanılacak olan kitap okuma alışkanlığı ilerleyen zamanlarda daha gelişmiş alışkanlıklara açık kapılar bırakacaktır. Bu nedenle, ebeveynlere. Çocukları için daha iyi bir gelecek hazırlamak için kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları önerilmekte.
Kimi çocuk için kitap okumak bir işkence haline geliyor olsa da doğru yönlendirmeler ve onların tarzlarına hitap eden kitaplar ile kitap okuma alışkanlığını kazandırmak sandığınızdan daha kolay.
Kitap okuma alışkanlığı kazanan çocuklar henüz ilk dönemlerinde farklı etkiler ile kendilerini öne çıkartmaya başlayabiliyorlar. İşte, çocuklarda kitap okuma alışkanlığının getirdiği faydalar;
- Yüksek dikkat oranları.
- Gelişmiş kelime dağarcığı.
- Akranları ile sağlıklı iletişim kurabilme.
- Yaşadıklarını daha iyi ifade edebilme ve isteklerini doğru şekilde dile getirebilme.
- Yükselen hayal gücü ile gelecek için doğru kararları verebilecek gelişmelere ilk adımları atabilmek.
- Daha sakin ve dingin düşüncelere sahip olabilmek.
- Stresten ve genç yaşta yaşanabilecek depresyonlara karşı korunmak.
- Akıcı konuşma ve akıcı okuma. Okuduğunu ve duyduğunu anlama konusunda gelişmeler yakalamak.
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için bunu bir görev gibi göstermemeli ve onların seveceği şekilde ilerlemelisiniz. Çocuklar için zorunluluk ve görev etkisine sahip olması durumunda ilerleyen yaşlarda da kitap okuma alışkanlığı kazandırmak zor olacaktır.
Kitap okuma alışkanlığı ve yapıcı alışkanlıklar konusunda bir uzmandan destek almanız, çocuklarınızı bu yönde yönlendirmeniz en doğru seçenek olacaktır.
Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmak İçin Neler Yapmak Gerekir?
Kitap okuma alışkanlığının önemi ve size kattıklarına değindik. Peki, kolay yoldan birkaç adımda kitap okuma alışkanlığını nasıl kazanabileceğinizi biliyor musunuz?
Her şeyden önce, bir alışkanlık kazanabilmek için alışkanlık kazandığınız konuda zorunluluk hissetmemeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Ortalama bir alışkanlık kazanabilmek için 21 günden fazla tekrar etmeniz, kendi içinizden gelmese bile alışkanlık kazanabilmek için zinciri kıramamanız gerekiyor.
Kitap okuma alışkanlığını rastgele bir kitap ile kazanmanız mümkün durumda değildir. İlginizi çeken, kısa kitaplar ve hikayesi ile sizi içerisine çekecek olan kitaplar ile ilk adımları atmalısınız.
Yavaş Ama Çoğalan Adımlar
Kitap okuma alışkanlığı dışında alışkanlık kazanırken de yavaş ancak çoğalan adımlara sahip olmanız gerekmekte. Nedir yavaş ancak çoğalan adımlar?
İnsan beyini kendini zorlayacak durumlardan kaçınmak için elinden geleni yapmaya hazırdır. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istediğiniz dönemde bir anlık heves ile alacağınız günde 20 sayfa kitap okuma gibi kararlar bu alışkanlığı kazanma konusunda size büyük engeller oluşturacaktır.
Bunun yerine, her gün bir önceki günden bir sayfa daha fazla okuyarak bir haftalık süreçte ortalama günlük sayfa sayısına ulaşmanız alışkanlığı kazanmanız açısından en doğrusu olacaktır.
Kendinize göre sınıra ulaştığınızı hissettiğiniz anda bir süre daha bu sayıda günlük okuma alışkanlıklarınıza devam edebilirsiniz.
Kitaplarınızın Üzerine Not Alın, Onları Yıpratın ve Kullanın
Kitaplara değer veren birisi olmak için onlara zarar vermekten kaçınmak yerine onlara zarar vermek, onları yıpratmak sizi iyi bir kitap okuyucusu haline getirebilir.
Kitapları düz okumak yerine onlarla etkileşime girmek en iyi seçenek olacaktır. Kitapları okurken hoşunuza giden, ilginç gelen veya daha önce görmediğiniz kelimeleri çizebilir, sayfalara not alabilirsiniz.
Bu, kitaplara olan odaklanma oranınızı arttırarak kitap okuma alışkanlığınızı geliştirmeniz için doğru adımları atmanızı sağlayacaktır. Kitaplar ile ilgilenmekten, notlar almaktan çekinmeyin.
Okuduğunuz Kitapların Özetlerini ve Listelerini Tutun
Beyninizin ödül sistemine sahip olduğunu, dopamin salgılayarak her zamankinden daha verimli olduğunu unutmamalısınız.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için attığınız adımlarda. Okuduğunuz kitapların özetlerini çıkartmak, her bitirdiğiniz kitabın listesini yapmak salgılayacağınız dopamin oranını arttıracaktır. Ne kadar ilerleme kat ettiğinizi görebilmenizi sağlayacak olan not tutma yöntemi. Kitap okuma konusunda motive olmanızı sağlayacaktır.
Kitap listeleri oluşturmak, kitaplarınız için mini kütüphaneler hazırlamak ve ilerleyen zamanlarda bu kütüphaneyi geliştirmek kitaplara olan bağlılığınızı direkt olarak etkileyecektir.
Gerektiğinde Ara Verin, Uygun Ortamda Okuyun
Kitap okumak aslında özenle yapılması gereken bir alışkanlıktır. Kendinizi kitaplara veremeyeceğiniz ortamlarda kitap okumaya çalışmak sizi kitaplardan ister istemez uzaklaştıracaktır.
Kitap okuma alışkanlığını yeni yeni kazanmaya çalışan birisi için bu durum henüz alışkanlığı kazanmadan kaybetme durumlarına neden olacaktır.
Kitap okumak için kendinize özel zamanlar ve alanlar ayırın. Tamamen kendiniz ile kalabileceğiniz sessiz alanlar kitaplarınıza odaklanmanızı sağlayacak ve alışkanlık edinme konusunda daha net adımlar atmanızı sağlayacaktır.
Kendinizi sıkılmış, odaklanamıyor gibi hissetmeniz durumunda ara vermeniz de en az kitaplar için özel zamanlar yaratmanız kadar önemlidir. Sevmediğiniz ve o an keyif almadığınız bir durum içinde bulunmak alışkanlık kazanmanız konusunda size büyük engeller oluşturacaktır.
Sözsüz Müzikler ile Odaklanma Şansınızı Arttırın
Kitap okumak için sessiz alanlar oluşturmak her zaman iyi bir seçenek olamayabilir. Özellikle okuduğunuz kitapların türüne göre açabileceğiniz sözsüz bazı müzikler hayal etme kapasitenizi ve kitabın içine çekilme şansınızı direkt olarak etkileyecektir.
Sizi dış dünyadan ayıracak olan müzikler ve kitaplar ile kitap okuma alışkanlığınızı geliştirebilirsiniz. Ancak, açacağınız müziklerin ruh haliniz ve kitaplarınız ile uyumlu olması oldukça önemlidir.
Sözsüz olacak şekilde açılacak olan müzikler kitaplara olan odağınızın kaybolmasının önüne geçecek, daha iyi okuma alışkanlığı kazanmanızı sağlayacaktır.
Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandıran Kitaplar Hangileri? Yeni Başlayanlar İçin Kitap Önerileri
Kitap okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar hangileri? Kitap okuma alışkanlığını kazanabilmek için doğru kitaplardan başlamak en doğrusu. Her ne kadar doğru kitapları kendi kişisel zevklerinize göre bulabilecek olsanız da kitap okuma alışkanlığı kazanmış kişilerin önerilerinden de yola çıkarak kitaplar seçebilirsiniz.
Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yardımcı olacak kitapları kendi içindeki türlerine ve kişisel zevklerinize göre seçmeniz en doğrusu olacaktır. Keyif alamadığınız bir okuma hali hazırda olmayan kitap okuma alışkanlığının ileriye dönük dönemlerde kazanılmasının önüne büyük ölçüde geçecektir.
- Şeker portakalı: 200 Sayfa, 9+ Yaş.
- Uçurtma avcısı: 375 Sayfa 11+ Yaş.
- Fareler ve insanlar: 128 Sayfa.
- Kuyucaklı Yusuf: 220 Sayfa.
- Hayvan Çiftliği: 152 Sayfa 16+ Yaş.
- Harry Potter ve Benzeri Seri Kitaplar.
Sürükleyici hikayeleri ile öne çıkacak olan kitaplar ile kendinizi kitap okuma kültürüne hızlıca adapte edebilirsiniz. Ancak, öneriler dışında. Kendi isteklerinize veya çocuklarınızın tarzına göre kitaplar seçmek de en doğrusu olacaktır.
Kitap okuma alışkanlığı, küçük yaşlarda elde edilmediğinde asla elde edilemeyecekmiş gibi bir düşünce yapısı sahip. Ancak, durum bundan oldukça uzak. Bir alışkanlık edinmek sanıldığından daha kolay.
Alışkanlıkların zorluklarına bakılmaksızın onları kazanabilmek için doğru şekilde ve düzenli şekilde zaman ayırabilmek en doğru adım olacaktır. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyen kişiler, doğru adımları atarak kitap okuma alışkanlıklarını yaşları fark etmeksizin kazanabilirler.
Analitik düşünme, olaylara karşı daha mantıklı kararlar alabilme ve hatta yaşamaktan zevk alabilmek bazı yapıcı alışkanlıklara bağlı. Yıkıcı alışkanlıklar olarak tabir edilen kimi alışkanlıklar psikolojik, maddi ve manevi olarak sizi geriye çekebilir.
Kitap okuma alışkanlığı yapıcı alışkanlıklardan sadece birisidir. Her ne kadar düzenli olarak kitap okuma alışkanlığına sahip olmayanlar için zor gibi gözüküyor olsa da aslında sanıldığından daha kolay olan yöntemler ile alışkanlık kazanmak mümkün.
Kitap okuma alışkanlığı kazanan kişilerin hayatlarında direkt olarak fark edeceği bazı değişiklikler bulunuyor. Peki, Kitap okuma alışkanlığının faydaları nelerdir? Kitap okumak bir hayatı baştan sonra değiştirebilir mi?
Kitap Okuma Alışkanlığının Faydaları Nelerdir?
Kitap okuma alışkanlığının faydaları nelerdir? Kitap okumanın beyin üzerindeki etkileri nelerdir hiç düşündünüz mü?
Kitap okuma alışkanlığı kimi psikolojik sorunları çözebileceği gibi kimi sorunlar karşısında da en doğru çözümleri oluşturmanızda yardımcı olacaktır. “Beyin jimnastikleri” arasında yer alabilecek olan bu alışkanlık analitik düşünme gibi kısımları çalıştırarak. Alışkanlık sahibi olan kişilere daha kaliteli bir yaşam sunabiliyor.
Kitap okuma alışkanlığını kazanan veya kazanmak isteyen kişilerin ana amaç olarak geliştirmek istedikleri;
- Kelime dağarcığını geliştirmek.
- Daha düşük stres seviyelerine sahip olmak.
- Kötü düşüncelerden uzak gece uykuları.
- Gelişmiş hayal gücü ve hayal kapasitesini geliştirmek.
- Depresyon etkilerini azaltmak, depresyon riskini düşürmek.
- Kaybolan dikkati toplamaya yardımcı olabilmek.
Gibi ana amaçlar aranmak. Ancak kitaplar ve kitap okuma alışkanlığı söz konusu arananlardan daha fazlasını alışkanlık sahibi olanlara veriyor.
Kelime dağarcığını geliştirmek gibi etkileri olan kitaplar etkili iletişimin de temellerini oluşturuyor. Gelişen hayal gücü ile gelecek planlarınızı daha iyi planlamanızı veya işinizde daha iyi olmanızı da sağlayabiliyor.
Özellikle çocuk gelişimi için olmazsa olmazlardan olan gelişmiş hayal gücü detayı kitaplar sayesinde kolaylıkla geliştirilebiliyor.
Dikkat dağınıklığı olan yetişkinlerde ve çocuklarda dikkat eksikliğini gidermek ve dikkat toparlama konularında destek olmak için kitap okuma alışkanlığının kazanılması önerilmekte. Depresyon gibi etkilerin de önüne geçen kitaplar. Kendinize ait, daha mutlu olduğunuz bir dünya oluşturmak için en büyük desteği sunuyor.
Çocuklarda kitap okuma alışkanlığının önemi ve etkilerinden biraz bahsettik. Ancak, spesifik olarak ele alacak olursak ve etkilerine değinecek olursak.
Çocuklarda Kitap Okuma Alışkanlığının Önemi
Kitap okuma alışkanlığı sonradan da kazanılan bir yetenek. Ancak, çocuk zamanlarda kazanılacak olan kitap okuma alışkanlığı ilerleyen zamanlarda daha gelişmiş alışkanlıklara açık kapılar bırakacaktır. Bu nedenle, ebeveynlere. Çocukları için daha iyi bir gelecek hazırlamak için kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları önerilmekte.
Kimi çocuk için kitap okumak bir işkence haline geliyor olsa da doğru yönlendirmeler ve onların tarzlarına hitap eden kitaplar ile kitap okuma alışkanlığını kazandırmak sandığınızdan daha kolay.
Kitap okuma alışkanlığı kazanan çocuklar henüz ilk dönemlerinde farklı etkiler ile kendilerini öne çıkartmaya başlayabiliyorlar. İşte, çocuklarda kitap okuma alışkanlığının getirdiği faydalar;
- Yüksek dikkat oranları.
- Gelişmiş kelime dağarcığı.
- Akranları ile sağlıklı iletişim kurabilme.
- Yaşadıklarını daha iyi ifade edebilme ve isteklerini doğru şekilde dile getirebilme.
- Yükselen hayal gücü ile gelecek için doğru kararları verebilecek gelişmelere ilk adımları atabilmek.
- Daha sakin ve dingin düşüncelere sahip olabilmek.
- Stresten ve genç yaşta yaşanabilecek depresyonlara karşı korunmak.
- Akıcı konuşma ve akıcı okuma. Okuduğunu ve duyduğunu anlama konusunda gelişmeler yakalamak.
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için bunu bir görev gibi göstermemeli ve onların seveceği şekilde ilerlemelisiniz. Çocuklar için zorunluluk ve görev etkisine sahip olması durumunda ilerleyen yaşlarda da kitap okuma alışkanlığı kazandırmak zor olacaktır.
Kitap okuma alışkanlığı ve yapıcı alışkanlıklar konusunda bir uzmandan destek almanız, çocuklarınızı bu yönde yönlendirmeniz en doğru seçenek olacaktır.
Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmak İçin Neler Yapmak Gerekir?
Kitap okuma alışkanlığının önemi ve size kattıklarına değindik. Peki, kolay yoldan birkaç adımda kitap okuma alışkanlığını nasıl kazanabileceğinizi biliyor musunuz?
Her şeyden önce, bir alışkanlık kazanabilmek için alışkanlık kazandığınız konuda zorunluluk hissetmemeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Ortalama bir alışkanlık kazanabilmek için 21 günden fazla tekrar etmeniz, kendi içinizden gelmese bile alışkanlık kazanabilmek için zinciri kıramamanız gerekiyor.
Kitap okuma alışkanlığını rastgele bir kitap ile kazanmanız mümkün durumda değildir. İlginizi çeken, kısa kitaplar ve hikayesi ile sizi içerisine çekecek olan kitaplar ile ilk adımları atmalısınız.
Yavaş Ama Çoğalan Adımlar
Kitap okuma alışkanlığı dışında alışkanlık kazanırken de yavaş ancak çoğalan adımlara sahip olmanız gerekmekte. Nedir yavaş ancak çoğalan adımlar?
İnsan beyini kendini zorlayacak durumlardan kaçınmak için elinden geleni yapmaya hazırdır. Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istediğiniz dönemde bir anlık heves ile alacağınız günde 20 sayfa kitap okuma gibi kararlar bu alışkanlığı kazanma konusunda size büyük engeller oluşturacaktır.
Bunun yerine, her gün bir önceki günden bir sayfa daha fazla okuyarak bir haftalık süreçte ortalama günlük sayfa sayısına ulaşmanız alışkanlığı kazanmanız açısından en doğrusu olacaktır.
Kendinize göre sınıra ulaştığınızı hissettiğiniz anda bir süre daha bu sayıda günlük okuma alışkanlıklarınıza devam edebilirsiniz.
Kitaplarınızın Üzerine Not Alın, Onları Yıpratın ve Kullanın
Kitaplara değer veren birisi olmak için onlara zarar vermekten kaçınmak yerine onlara zarar vermek, onları yıpratmak sizi iyi bir kitap okuyucusu haline getirebilir.
Kitapları düz okumak yerine onlarla etkileşime girmek en iyi seçenek olacaktır. Kitapları okurken hoşunuza giden, ilginç gelen veya daha önce görmediğiniz kelimeleri çizebilir, sayfalara not alabilirsiniz.
Bu, kitaplara olan odaklanma oranınızı arttırarak kitap okuma alışkanlığınızı geliştirmeniz için doğru adımları atmanızı sağlayacaktır. Kitaplar ile ilgilenmekten, notlar almaktan çekinmeyin.
Okuduğunuz Kitapların Özetlerini ve Listelerini Tutun
Beyninizin ödül sistemine sahip olduğunu, dopamin salgılayarak her zamankinden daha verimli olduğunu unutmamalısınız.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için attığınız adımlarda. Okuduğunuz kitapların özetlerini çıkartmak, her bitirdiğiniz kitabın listesini yapmak salgılayacağınız dopamin oranını arttıracaktır. Ne kadar ilerleme kat ettiğinizi görebilmenizi sağlayacak olan not tutma yöntemi. Kitap okuma konusunda motive olmanızı sağlayacaktır.
Kitap listeleri oluşturmak, kitaplarınız için mini kütüphaneler hazırlamak ve ilerleyen zamanlarda bu kütüphaneyi geliştirmek kitaplara olan bağlılığınızı direkt olarak etkileyecektir.
Gerektiğine Ara Verin, Uygun Ortamda Okuyun
Kitap okumak aslında özenle yapılması gereken bir alışkanlıktır. Kendinizi kitaplara veremeyeceğiniz ortamlarda kitap okumaya çalışmak sizi kitaplardan ister istemez uzaklaştıracaktır.
Kitap okuma alışkanlığını yeni yeni kazanmaya çalışan birisi için bu durum henüz alışkanlığı kazanmadan kaybetme durumlarına neden olacaktır.
Kitap okumak için kendinize özel zamanlar ve alanlar ayırın. Tamamen kendiniz ile kalabileceğiniz sessiz alanlar kitaplarınıza odaklanmanızı sağlayacak ve alışkanlık edinme konusunda daha net adımlar atmanızı sağlayacaktır.
Kendinizi sıkılmış, odaklanamıyor gibi hissetmeniz durumunda ara vermeniz de en az kitaplar için özel zamanlar yaratmanız kadar önemlidir. Sevmediğiniz ve o an keyif almadığınız bir durum içinde bulunmak alışkanlık kazanmanız konusunda size büyük engeller oluşturacaktır.
Sözsüz Müzikler ile Odaklanma Şansınızı Arttırın
Kitap okumak için sessiz alanlar oluşturmak her zaman iyi bir seçenek olamayabilir. Özellikle okuduğunuz kitapların türüne göre açabileceğiniz sözsüz bazı müzikler hayal etme kapasitenizi ve kitabın içine çekilme şansınızı direkt olarak etkileyecektir.
Sizi dış dünyadan ayıracak olan müzikler ve kitaplar ile kitap okuma alışkanlığınızı geliştirebilirsiniz. Ancak, açacağınız müziklerin ruh haliniz ve kitaplarınız ile uyumlu olması oldukça önemlidir.
Sözsüz olacak şekilde açılacak olan müzikler kitaplara olan odağınızın kaybolmasının önüne geçecek, daha iyi okuma alışkanlığı kazanmanızı sağlayacaktır.
Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandıran Kitaplar Hangileri? Yeni Başlayanlar İçin Kitap Önerileri
Kitap okuma alışkanlığı kazandıran kitaplar hangileri? Kitap okuma alışkanlığını kazanabilmek için doğru kitaplardan başlamak en doğrusu. Her ne kadar doğru kitapları kendi kişisel zevklerinize göre bulabilecek olsanız da kitap okuma alışkanlığı kazanmış kişilerin önerilerinden de yola çıkarak kitaplar seçebilirsiniz.
Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yardımcı olacak kitapları kendi içindeki türlerine ve kişisel zevklerinize göre seçmeniz en doğrusu olacaktır. Keyif alamadığınız bir okuma hali hazırda olmayan kitap okuma alışkanlığının ileriye dönük dönemlerde kazanılmasının önüne büyük ölçüde geçecektir.
- Şeker portakalı: 200 Sayfa, 9+ Yaş.
- Uçurtma avcısı: 375 Sayfa 11+ Yaş.
- Fareler ve insanlar: 128 Sayfa.
- Kuyucaklı Yusuf: 220 Sayfa.
- Hayvan Çiftliği: 152 Sayfa 16+ Yaş.
- Harry Potter ve Benzeri Seri Kitaplar.
Sürükleyici hikayeleri ile öne çıkacak olan kitaplar ile kendinizi kitap okuma kültürüne hızlıca adapte edebilirsiniz. Ancak, öneriler dışında. Kendi isteklerinize veya çocuklarınızın tarzına göre kitaplar seçmek de en doğrusu olacaktır.