1. Anasayfa
  2. Sinema ve Dizi

Rina Filminin Konusu Nedir?

Rina Filminin Konusu Nedir?
0

2010 yılında çekişmiş bir Türk filmi olan Rina, 9 Nisan 2010’da vizyona girmiştir. 11 hafta vizyonda kalmış ve 34 binden fazla izleyici tarafından izlenerek 256.131,25 TL hasılat elde etmiştir.

Yönetmen koltuğuna birçok filmde imzası olan Şenol Sönmez oturmuştur. Filmin yapımcıları Cem Timürlenk ve Bülent Korkmaz olmakla birlikte filmin müziğini Ender Gündüzlü üstlenmiştir. Filmin görüntü yönetmenliğini Kadir Volan Öncel ile Veysel Tekşahin yapmıştır. Filmin senaristleri Şenol Sönmez, Levent Pala ve Erkan Ersezer’dir.

Rina filmi, yaklaşık olarak 105 dakika sürmektedir ve dram/komedi türündedir. Rina filmi, IMDb’de 10 üzerinden 5,8 puan almıştır.

Oyuncular

Filmin oyuncuları; Cüneyt Türel (Baba), Cezmi Baskın (Hilmi), Ayten Uncuoğlu (Perizat), Erdal Tosun (Memo), Paşhan Yılmazel (Ömer), Eray Türk (Ali), Çağlar Çorumlu (Umut), Merve Sevi (Zehra), Erdem Sakalıbüyük (Tekin), Kerem Kupacı (Özer), Erkan Sever (Adem), Mesut İzgi (Cengiz), Tayfun Sav (Koç), Mahmut Gökgöz (Salih), Burcu Altın (Gökçe), Sennur Canpolat (Serpil) şeklindedir.

Konusu

Rina Filmi konusu, bir ada hikayesi üzerine kuruludur. Rina filminde Ali, Ömer, Umut adında üç karakter bulunmaktadır. Ali, Ömer ve Umut yakın arkadaşlardır. Ali plajda çalışarak geçimini sağlamaktadır. Bir kıza aşık olmuştur. Aşık olduğu bu kızın her yaz plaja gelmesini bekleyerek günlerini geçirmektedir. Rüyalarına bile aşık olduğu bu kızın hayali girmektedir. Umut, babasıyla birlikte balıkçılık yaparak geçimini sağlamaktadır. Umut da tıpkı Ali gibi bir kıza sırılsıklam aşıktır. Umut’un sırılsıklam aşık olduğu bu kızın adı Zehra’dır. Zehra, köyde sepetçilik yapmaktadır.

Zehra’yı ilk gördüğünden beri ona sırılsıklam aşık olan Umut, bu aşkını içinde yaşamaktadır. Çünkü Zehra’ya duyduğu bu aşkını bir türlü Zehra’nın abisine açamamaktadır. Ömer, tıpkı Umut gibi babasının yanında çalışmaktadır. Umut, babasının yanında üzüm bağında çalışmaktadır. Bu üzüm bağının bir kısmı Umut’a ayrılmıştır. Umut ise kendisine ayrılan bu küçük kısımda, üzümlerden kendi şarabını üretmek istemektedir. Bu üzümlerden kendi şaraplarını üretmek için sürekli kendince formüller ve deneyler gerçekleştirmektedir.

Ali, Umut ve Ömer’in gerçekleştirmek istedikleri çok büyük bir hayalleri vardır. Bu üç yakın arkadaşın tek hayali kendilerine ait bir şarap fabrikası açmaktır. Ali, Umut ve Ömer bu hayallerini gerçekleştirmeyi tek gayeleri olarak görmektedirler. Ve bu hayallerini gerçekleştirmek için sürekli çalışmaktadırlar. Bu üç yakın arkadaşının o anki çalışmalarının tek sebebi, hayalleri olan şarap fabrikasını açmak için gerekli olan parayı biriktirmektir. Gece gündüz bu hayalle yatıp kalkan üç yakın arkadaşın hayatı ummadıkları yerden gelmiş bir haberle tersine dönmüş ve alt üst olmuştur. Bu üç arkadaş artık gerçeklerle yüzleşeceklerdir…

Bu film, insanın yalnızlığı tıpkı dört bir yanı deniz olan bir adanın yalnızlığına benzetmiş ve insanın hayallerine ulaşması için geçirdiği onca süreç, çok farklı boyutlarla sorgulanmıştır.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir