1. Anasayfa
  2. Rehber

İşlemci Çekirdek Sayısı Nedir? Nasıl Öğrenilir?

İşlemci Çekirdek Sayısı Nedir? Nasıl Öğrenilir?
0

İşlemci çekirdek sayısı, bir işlemcinin aynı anda kaç işlem yapabileceğini belirten bir özelliktir. İşlemci çekirdek sayısı arttıkça, işlemci daha fazla işlem yapabilir ve daha yüksek performans elde edebilirsiniz.

İşlemci marka ve model bilgisine sahip olduktan sonra, internet üzerinden işlemcinizin teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz. Bu özellikler arasında işlemci çekirdek sayısı da yer alır. İnternet arama motoruna işlemci modelinizi yazarak, işlemcinizin teknik özelliklerini görüntüleyebilirsiniz.

İşlemci Çekirdek Sayısı Nasıl Öğrenilir?

İşlemci çekirdek sayısını öğrenmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

1.Yol

PC işlemci çekirdek sayısı öğrenme için “Başlat Menüsü” açtıktan sonra arama bölümüne “Sistem Bilgisi” yazıyoruz. (Aşağıda verilen görseldeki gibi.)

Sistem Bilgisi İşlemci Çekirdek Sayısını Öğrenme

Sistem Bilgisi İşlemci Çekirdek Sayısı

2. Yol

İşlemci modeli ve çekirdek sayısını öğrenmek için klavyenizde “Ctrl + Shift + Esc” tuşlarına aynı anda basın. Görev Yöneticisi penceresi gelecektir. Daha sonra “Performans” ve “CPU” sekmesine tıklayıp sağ altta yazan bilgisayarınız kullanmış olduğu çekirdek sayısını öğrenebilirsiniz.

Görev Yöneticisi CPU Bölümü Çekirdek Sayısı Öğrenme

thumbnail
Önerilen Yazı
Windows İçin En İyi 10 CPU Benchmark Yazılımı 2024

CPU-Z ile İşlemci Çekirdek Sayısını Öğrenme

CPU-Z, bir bilgisayarın donanım bileşenleri hakkında detaylı bilgi sunan ücretsiz bir programdır. CPU-Z programını kullanarak işlemcinizin çekirdek sayısını öğrenmek için aşağıda verilen adımları takip edebilirsiniz;

CPU-Z İndir (32 ve 64 bit)
  1. Yukarıdaki butondan CPU-Z programını ücretsiz indirin.
  2. Programı açın ve “CPU” sekmesine geçin.
  3. Bu sekmede, işlemcinizin teknik özelliklerini gösteren bir dizi bilgi göreceksiniz. “Core(s)” (Çekirdek sayısı) başlığı altında, işlemcinizin kaç çekirdekli olduğunu görebilirsiniz.
  4. İsterseniz, programın diğer sekmelerine de göz atarak işlemcinizin diğer özelliklerini inceleyebilirsiniz.

CPU-Z, bilgisayarınızın diğer bileşenleri hakkında da bilgi sağlar. Programı kullanarak anakart, RAM, ekran kartı ve depolama birimleri hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir