1. Anasayfa
  2. Yazılımlar

EaseUS Data Recovery Wizard İnceleme (2021)

EaseUS Data Recovery Wizard İnceleme (2021)
0

Veri yardımcı programları açısından, EaseUS, hem Mac hem de Windows kullanıcıları için mevcut olan en iyi veri kurtarma yazılımlarından biridir, EaseUS Data Recovery Wizard, verilerin ve yanlışlıkla silinen dosyaların kurtarılmasına yardımcı olur.

Ayrıca, ham, veri ve bölüm sorunlarına erişmek için de kullanılır. Bu, çeşitli sunuculardan ve farklı depolama alanlarından veri kurtarmak için en iyi araçlardan biridir. Bu araç aynı zamanda silinen fotoğrafların kolayca kurtarılmasına da yardımcı olur . Ayrıntılı EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı İncelemesini buradan okuyun

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı İncelemesi

Kullanıcı deneyimi

EaseUS Data Recovery Wizard, yeni başlayanlar için basit ve kolay bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Temel bilgisayar bilgisine sahip olan herkes bu yazılımın üstesinden gelebileceğinden, bu aracı kullanmanın zor bir tarafı yoktur. Bu, amacı veri kurtarma gibi kritik bir görevi yerine getirmek olsa da, yazılımın sağladığı temiz ve minimal kullanıcı arayüzü sayesinde mümkündür.

Adım 1 – EaseUS veri kurtarma aracını yükledikten sonra üzerine tıklayıp yazılımı başlatmanız gerekir. Sihirbaz açılır açılmaz, mevcut depolama cihazlarının tam listesini ve hatta dahili sürücüleri de görüntüleyebileceksiniz.

Adım 2 – Silinen verileri belirli bir yoldan taramak için Konumunuzu Belirtin adlı bir bölümle karşılaşacaksınız.

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı Depolama Alanları
Dosyanın Kaybolduğu konum verilerini seçin

Adım 3 – Tek yapmanız gereken depolama sürücüsünü veya aygıtı seçmek veya belirli bir konum sağlamak. EaseUS aracı silinen verilerinizi taramaya başlayacaktır.

EaseUS veri kurtarma güvenli midir?
Kayıp veriler için bir tarama başlatın

EaseUS Data Recovery Wizard’ın Özellikleri

Bu aracın, kullanımını kolay hale getiren çeşitli özellikleri vardır. Bunlardan bazıları aşağıda verilmiştir;

1. Hızlı ve Derin Tarama Sağlamak için Gelişmiş Tarama Algoritması

EaseUS Data Recovery aracının silinen dosyaları taramak için iki yöntemi vardır. Birincisi, gerekli dosyayı almak için seçilen depolamanın yüzeyini çizecek olan hızlı taramadır. Bundan sonra, depolamada daha derine inmek için gelişmiş tarama gereklidir. Bu, bulunması zor dosyaları bulmak içindir.

2. Tarama Sırasında Kurtarma

EaseUS Data Recovery aracını zamana öncelik veren kişiler için en iyi seçenek olarak düşünebilirsiniz. En iyi yanı, kurtarma özelliklerinin tarama devam ederken bile çalışmasıdır. Bu, yazılım için gerekli dosyaların geri kalanını tararken dosyayı kurtarabileceğiniz anlamına gelir. Açıkçası, bu özellik, dosyaların tam olarak taranması ve kurtarılması çok zaman aldığından çok fazla bekleme süresi kazandıracaktır.

3. Oturumları İçe veya Dışa Aktarma

Şimdi, bu, özellikle en son kaldığınız yerden bir önceki tarama işlemine devam etmek için yaygın olarak kullanılan bir özelliktir. Tek yapmanız gereken, taranan sonuçları .rtf biçiminde kaydetmek ve ardından veri kurtarma yazılımı daha sonra bu .rsf dosyasını yükleyip içe aktarmaktır.

4. Dosya Filtreleme

EaseUS Data Recovery Wizard 1000'den Fazla Dosya Türünü Kurtarır.
EaseUS Data Recovery Wizard 1000’den Fazla Dosya Türünü Kurtarır.

EaseUS Data ile taranan sonuçları kolayca filtreleyebilirsiniz. Burada filtreleme, Son Dosyalar, Tüm Dosyalar, Resim, Kayıp Dosyalar, Belge, Ses, Video ve E-postalara göre yapılabilir.

5. Etiketler

Taranan veri dosyası etiketlerini sıralamak için başka bir en iyi özellik. Etiketlerin kullanımı ile videolar, fotoğraflar, sesler, belgeler vb. gibi ilgili dosyaları gruplayabilirsiniz. Temel olarak, bu özellik taranan alanda karışıklık olduğu durumlarda size yardımcı olacaktır.

6. Kurtar ve Önizleme

Araç, kullanıcıların kurtaracakları belirli dosyayı görüntülemelerine yardımcı olur. Burada bu, kullanıcının çok fazla çaba ve zaman harcadıktan sonra doğru dosyayı aldığından emin olmasını sağlayacaktır. Bu, çeşitli videoları ve fotoğrafları geri almaya çalıştığınızda oldukça yararlıdır.

EaseUS Data Recovery Wizard – Performansı

Veri Kurtarma Sihirbazı aracının performansı ile ilgili olarak, tarama birkaç saniye içinde yapılır. Tarama işlemi yalnızca yakın zamanda silinen ve kurtarılabilen dosyaları kontrol edecektir. Çeşitli hızlı tarama, birçok bozulmamış dosyanın tam bir dizin yapısını oluşturacaktır.

Burada, Veri Kurtarma Sihirbazı’nın hızlı tarama algoritması konusunda farklı bir yaklaşım benimsediğini görmek sizi son derece şaşırtabilir. Gerçek işlev veya en iyi işlev, yapılan derin taramada yatmaktadır. Burada derin tarama iki saat içinde tamamlanacaktır. Bu nedenle, kurtarma araçlarının çoğunun aldığı ortalama tarama süresine kıyasla çok daha hızlıdır.

EaseUS Data Recovery Wizard’ın Kurtarma Süreci

Windows ve Mac sürümleri için EaseUS Data Recovery biraz aynıdır. Uygulama açılır açılmaz ilk adım tarama konumunu seçmektir. Burada Windows kitaplıklarınızı, masaüstünüzü ve belirli bölümlerinizi veya harici sürücünüzü tarama seçeneğiniz vardır.

Silinen ve monte edilmeyen bölümle uğraşıyor olsanız bile, bu araç onları da görüntüler. Bu, bölümünden tüm detayları alarak yapar. Bu araç, tam bir sabit sürücü taraması gerektirmez.

Şimdi seçenekler burada biraz sınırlı olabilir, bazen taramanız gereken dosyayı seçmeniz ve bazen belirli klasörü belirtmeniz gerekir. Bunu yaparak, toplam tarama için gereken süreyi azaltacaktır.

Ne yazık ki, EaseUS Data Recovery ile tüm sabit sürücüyü tarama seçeneği var. Burada istediğiniz bölümü seçmeniz ve ardından tarama düğmesine basmanız gerekir. Hemen, Veri Kurtarma Sihirbazı sizin için hızlı taramayı otomatik olarak yapacak ve bundan sonra derin taramaya geçecektir.

Tarama sırasında, program ilerleme çubuğunu hemen üst tarafta gösterecektir. Bununla birlikte, tamamlanmadan hemen önce kalan süreyi gösterecek bir geri sayım olacaktır.

Tarama tamamlanmadan hemen önce dosyaları önizleme ve tarama seçenekleri vardır. Önizleme yetenekleri bile, kurtarılan dosyalar Windows ve Mac için çoğu veri kurtarma yazılımında ortak olan genel adlara sahip olacağından yardımcı olacaktır.

Tarama biter bitmez dosya bölümü, belge, ses, grafik, e-posta, video vb. dosya kategorisini kullanarak içeriğe kolayca göz atabilirsiniz. Burada arama seçeneği, .jpg ve .txt gibi bir uzantıyı arayarak belirli dosya türlerini aradığı için oldukça kullanışlıdır. Artık kişisel olarak sildiğiniz içerik ‘Geri Dönüşüm Kutusu’ klasörüne yerleştirilecektir. Ancak bir program gibi başka yollarla sildiğiniz içerik, “daha ​​fazla kayıp dosya (RAW)” adı verilen özel bir klasörde bulunur.

İçeriği kurtarmak çok basittir. Tek yapmanız gereken dosya adının yanında bulunan onay kutusuna tıklamak ve ‘kurtar’ düğmesine basmak ve kurtarma konumunu seçmek. Bu konumun ayrı bir sürücü veya bölüm olması gerekir ve harici bir sürücü bile seçebilirsiniz.

Fiyatlandırma

Aşağıdakiler, Veri Kurtarma Sihirbazı’nın fiyatlandırma paketleridir;

NO Fiyatlandırma Paketi Özellikleri
1 Bedava
  • 2 GB Veri
  • Kurtarma işleminden önce sonucun önizlemesi
2 profesyonel
  • aylık 69 dolar
  • Sınırsız veri
  • Kurtarma işleminden önce sonucun önizlemesi
  • Ücretsiz ve yüksek kaliteli uzaktan danışma ve hatta yardım sağlar
3 Pro + Önyüklenebilir Medya
  • aylık 99$
  • Sınırsız veri
  • Kurtarma işlemi başlamadan önce sonuçların önizlemesi
  • Gizli, silinmiş, kayıp veya RAW bölümündeki verilerin kolayca kurtarılmasına izin verir

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı En İyisi mi?

Artık birden fazla çevrimiçi olarak kullanılabilen çeşitli veri kurtarma sihirbazları var ve bazıları EaseUS Veri Kurtarma aracına kıyasla daha işlevsel ve daha ucuz olabilir.

Ancak bu aracı, yakın zamanda silinen dosyaların tüm ayrıntılarını sağlayan derin bir tarama yaparken kullanışlı bulabilirsiniz. Ayrıca, tüm taramayı birkaç saat içinde yapar ve dosyayı hemen alır.

SSD’ler, HDD’ler, RAID depolama, sunucular ve optik cihazdan çeşitli verileri kurtarma yeteneği bile, bu aracın kullanımını gerçekten çok kolaylaştırır.

Bir BT şirketinde çalışıyorsanız, kullanımı kolay ve en iyi arayüzlerden birine sahip olan bu aracı hiç şüphesiz seveceksiniz. Sahip olduğu kurtarma programı, onu favori yazılım listenize paha biçilmez eklemelerden biri yapacaktır.

Peki siz EaseUS Veri Kurtarma aracını kullandınız mı? Kullandıysanız yorum bölümünden bizlere bildirebilirsiniz.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir