1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Laptop Tamiri

Laptop Tamiri
0

Eğitim ve iş hayatında kullanımı artık zorunlu hale gelen laptoplar, eğlence amaçlı olarak da ihtiyaç duyduğumuz cihazlar arasına girdi ve dolayısıyla hayatımızda önemli bir yer edinmeyi başardı. Hâl böyle olunca sıklıkla kullandığımız laptoplar zaman içerisinde birtakım arızalar çıkarmaya başlıyor. Bu arızaların neden kaynaklandığını bazen tahmin edebilsek de bazen sorunun ne olabileceğine dair en ufak bir fikrimiz olmuyor. Bu tür durumlarda en mantıklı seçenek laptop tamiri konusunda uzmanlaşmış ve teknik bilgi sahibi kişi ya da firmalara başvurmak oluyor. Fakat bu aşamaya geçmeden önce olası laptop problemleri hakkında bilgi sahibi olmak da önemli bir farkındalık yaratıyor.

Sorunu Tanımlayabilmek Tamir İçin İlk Şart

Laptop donanımsal olarak hayli kapsamlı bir cihaz olduğu için arızaların birçok nedeni olabiliyor. Fakat laptop’ta neyin yolunda gitmediği bilindiği takdirde sebeplerin neler olabileceği ortaya kolayca çıkabiliyor. Bu nedenle doğru tespit yapabilmek adına önce sorunu doğru tanımlamak gerekiyor. Doğal olarak bu noktada laptop kullanıcılarına belli görevler düşüyor. Öncelikle laptop’ın doğru kullanıldığından emin olunması gerekiyor. Çünkü yanlış kullanım alışkanlıkları da laptop arızalarının güçlü sebeplerinden birini oluşturuyor. Örneğin; sürekli prizde takılı bir şekilde kullanılan laptoplar pil açısından belirli problemler ortaya çıkarılabiliyor. Çok soğuk ya da çok sıcak ortamlarda kullanılan laptoplar da bu durumdan önemli derecede etkilenebiliyor. Aynı anda çok sayıda işlem gerçekleştirilen laptopların işlemcileri bu işlemler için yetersiz kalabildiği gibi yüksek performans isteyen programların kullanılması da laptopları zorlayabiliyor. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı laptoplara uygun kullanım şeklini tercih etmek gerekiyor. Bununla beraber arıza tespitinde de laptop’ın hangi amaçlarla ve koşullarda kullanıldığı ile arızaya neden olabilecek durumları özellikle belirtmek büyük önem arz ediyor.

En Çok Karşılaşılan Laptop Arızaları

Laptoplarda meydana gelen bazı arızaların nedenleri çok belirgin olabiliyor. Örneğin; ekranda oluşan çatlak veya kırıklar görüntü kalitesini düşürebiliyor. Klavyede oluşan aksaklıklar tuşların zorlanmasından veya klavyeye bir sıvı dökülmesinden kaynaklanabiliyor. Fakat bu tür arızaların yanı sıra laptop anakart tamiri gerektiren önemli arızalar da ortaya çıkabiliyor. Anakart, laptopların en önemli bileşenlerinden biri olduğu için kullanıcıların bu konuda hassasiyet göstererek işinin ehli bir kişi ya da firmadan destek almaları gerekiyor. Laptopların gövdelerinde meydana gelen problemlerle de oldukça sık karşılaşılıyor. Bu noktada da laptop menteşe tamiri gibi dikkat isteyen işlemler gerekebiliyor. Laptopların yedek parçalarının tedarik edilebilmesi bu tür arızalarda büyük önem taşıyor. Şarj girişi, sabit disk veya bellek, touchpad ya da usb bağlantısında oluşan sorunlar da laptop kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı arızalar arasında yer alıyor. Garantisi biten cihazlar için veya garanti kapsamına girmeyen arızalar ortaya çıktığında uygun fiyata üstün hizmet verebilecek firmalara ulaşabilmek çok önemli bir durum haline geliyor çünkü aksi takdirde laptop ömrü hayli azalabiliyor.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir