1. Anasayfa
  2. Sektörel

Özel Yazılımda Önemli Noktalar Nelerdir?

Özel Yazılımda Önemli Noktalar Nelerdir?
0

Dijital dünyada firmaya ya da kişiye özel yazılımlar günümüzde çok farklı noktalara ulaşmıştır. Özel yazılımda önemli noktalar nelerdir sorusu da bu anlamda sıklıkla sorulmaktadır. Özel yazılım geliştirme başlı başına farklı bir dal haline geldiğinden bu özellikten yararlanmak ve dijital dünyada varlığını, hizmetlerini göstermek isteyenler için ciddi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Arge 24 olarak sizlere ister bireysel ister kurumsal anlamda ihtiyacınıza uygun özel yazılım geliştirme hizmeti vermekteyiz.

Özel Yazılım Ne Demek?

Neredeyse hayatımızın her alanı dijitalleştiğinden bu dijitalleşmeye kayıtsız kalmak da neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Özel yazılımlar ise bu noktada dijital arenada bireysel istek ve ihtiyaçlara cevap veren niteliği ile öne çıkmaktadır. Günümüz yazılım piyasasında pek çok hazır program bulunmakta olup firmalar bu programlar dahilinde ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Ancak bunun yanı sıra bu programların eksik yanlarını gidermek, daha kişisel bir boyuta getirmek de mümkün hale gelmiştir. Özel yazılım dediğimiz özelleştirilmiş yazılımlardır.

Özel yazılımlar kişiye ya da kuruma özel geliştirilmektedir. Bu süreçte çok detaylı, uzun araştırmalar yapılarak müşterinin ihtiyaçlarının maksimumda karşılanması hedeflenmektedir. Özel yazılım sadece bir firmanın ya da kişinin dijital ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz. Aynı zamanda satış sonrasındaki güncellemeler, eksiklerin giderilmesi gibi konular da yine yazılımcıya ait olmaktadır.

Özel Yazılım Avantajları Nelerdir?

Bilindiği gibi her bir işletmenin kendisine has özel bir çalışma rutini, planı vardır. Eskiden standart bir plan dahilinde ilerleyen bu iş süreci günümüzde geldiğimiz nokta ile kendisini dijital dünyada sürdürmektedir. Firmalar var olabilmek için günümüzde dijital platformlarda da yer almalı ve bu kanalla hizmetlerini tüketicilere sunmaya devam etmelidirler. Firmalar ayrıca iş kapasitelerini genişletmek, yeni ihtiyaçlara daha hızı cevaplar verebilmek için de özel yazılımlardan faydalanırlar.

Nispeten küçük işletmeler ve az sayıda personeli olan işletmeler için manuel dediğimiz standart yönetimler yeterli gelebilmektedir. Ancak büyük bir firma açısından bu takibi oldukça zor bir süreçtir. Hem personeli hem hizmeti hem veriyi anında görebilmek, iş bölümü yapabilmek, dünü ve bugünü kıyaslama yapmak gibi pek çok işlevi özel yazılımlar sayesinde kolayca yapmak mümkün olabilmektedir.

Söz konusu olan yazılımlar firmaların tüm akışlarını bir yerde toplayarak tek bir alanda tüm verileri görmeye yardımcı olmaktadır. Bu da hem zaman açısından hem de planlama açısından büyük bir artı sağlamaktadır. Bu yazılımlar sadece geneli vermez. Her bir departman, bölüm ya da personel için ayrı ayrı dosyalar ve veriler oluşturabilir. Yani genel analiz ya da birim analiz yapma şansı da sunmaktadır. Bu durum hem firmanın genel işleyişini takip edebilmek hem de riskleri ölçebilmek adına son derece kullanışlıdır.

Özel Yazılımdaki Önemli Noktalar

Özel yazılımın günümüzde ne denli önemli olduğunu belirttikten sonra bu yazılımların önemli noktalarına değinmek gerekir.

  1. Öncelikle bu yazılım hangi hizmete, hangi tüketici grubuna hitap edecek bunu belirlemek gerekecektir. Çok fazla yazılım tasarımı olduğundan bu ilk aşama önemlidir. Yazılımın geliştirilme süreci bununla başlayacaktır.
  2. Yazılım sürecindeki ihtiyaçları belirlemek ikinci önemli noktadır. Yazılım tasarımı sırasında hangi teknolojilerden yararlanmalıdır, hangi yöntemler kullanılmalıdır? Bunları belirlemek yazılım sürecini kolaylaştıracaktır.
  3. Özel yazılım geliştirme aşamasında kullanıcı deneyimi önemlidir. Yazılım anlaşılabilir, kullanımı rahat ve kolay olmasına odaklanmak gerekir. Özellikle her yaştan bir kullanıcı grubu söz konusuysa herkesin anlayabileceği kolaylıkta bir yazılım geliştirmek gerekir.
  4. Yazılım geliştirme aşamasında güvenlik adımı unutulmamalıdır. Verilerin güvenliği son derece önemlidir. Bunun için gerekli tedbirlerin alınması gerekir.
  5. Yazılım mutlaka bol test sürecinden geçmelidir. Özel yazılımda yazılımın çalışıp çalışmadığı, beklentileri karşılayıp karşılamadığı, kullanıcı deneyiminin ne yönde olduğu test edilmelidir. Ayrıca yazılımın kalitesi ve güvenirliği konusu için de yapılacak testler önemli olacaktır.
  6. Yazılım geliştirirken mutlaka müşterinin ihtiyaçları ve müşteri deneyimini göz önüne almak gerekir. Bir firma yazılım istediğinde aslında hem kendisi hem de müşterileri için bu yazılımı istemektedir. Bu sebeple yazılımdan maksimum fayda sağlanması hedeflenmelidir.

Tüm bu önemli noktalar yazılım sürecinin ana hatlarını belirleyen unsurlardır. Bu sebeple yazılım sürecinde dikkatle ele alınmalıdır. Arge 24 olarak sizlere hem bireysel hem de kurumsal anlamda ihtiyaçlarınızı karşılayacak yazılımlar geliştirmekteyiz. Özel yazılım hizmeti ve özel yazılım fiyatları hakkında bizleri irtibat numaralarımızdan günün her saati arayabilirsiniz.

Merhabalar, ben Gizem Ceylan. Yazmayı okumayı ve seyahat etmeyi severim. Ürün incelemeleri ve güncel konular hakkında yazılar paylaşırım. En sevdiğim müzik ise Rap'tir.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir