1. Anasayfa
  2. Yaşam

Akvaryum Dekor Nasıl Yapılır?

Akvaryum Dekor Nasıl Yapılır?
0

Su içerisinde yaşayan bazı canlıların görsel şölen oluşturmak veya bilim adamlarının iş adına incelemeleri için belli bir süre gözlem altında tutulduğu, genelde camdan oluşan alana ‘’akvaryum’’ diyoruz. Akvaryum içerisinde balıkların yer aldığı kadar bazı bitki türleri ve bazı omurgasızlarda yaşamını sürdürebilmektedir.

Akvaryumda Hangi Canlı Bitkiler Yaşayabilir?

Akvaryumda balıklarımıza yaşam alanı oluşturmak isteriz. Gerek estetik güzellik açısından gerekse balıkların sağlığı açısından canlı bitkiler akvaryumlarda gereklidir. Kimse balıklarının ölmesini istemez.

İlk olarak akvaryumun suyu dinlenmiş ve oda sıcaklığında su olmalıdır ki içerisinde klor gibi zararlı maddeler kalmasın. Daha sonra tabanına su bitkileri yerleştirebilirsiniz. Bu bitkiler karbondioksiti oksijene dönüştürüp, suyu doğal yollarla temizlerlerse böylece akvaryumdaki canlıların yaşamını kolaylaştırmak için kullanılmış olurlar.

Dekorasyon için bile kullanılan bu bitkilerin çeşidi de saymakla bitmez. Bakımı en kolay ve bakıma ihtiyacı olmadan büyüyen akvaryum bitkisine “Java yosunu” ismi verilir. Ayrıca akvaryumda yosun tüketmeye ihtiyacı olan canlılar için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Çok az ışığa ihtiyacı olan ‘’aşk merdiveni bitkisi’’ yani diğer adıyla ‘’eğrelti bitkisi’’ de akvaryum dekor için kullanılabilir. Büyümek için ışığa ihtiyaç duyan bitkiler de vardır ve bu bitkilerin kullanım açısından en estetiği “cüce otu” olarak bilinir.

Akvaryumda Kolaylıkla Yaşayabilen Dekoratif Balıklar Nelerdir?

Akvaryumda yaşamını idame ettirebilecek, en kolay bakıma sahip balıklarda ilk sıraya sevimli ve renkli Japon balıklarını koyabiliriz. Her akvaryumda olması gereken ve temizlik uzmanı olan balık ise ‘pis balık’ veya ‘çöpçü balığı’ olarak bilinir. Akvaryumun en dibinde bulunan çöpler ile karnını doyurduğu düşünülür. Hem et tüketen hem de otla beslenen balığımız ise ‘’melek balığı’’ olarak isimlendirilir. Japon balıkları ile aynı alanda yaşaması hoş görülmez çünkü bu sevimli balıklar kendinden küçük balıkları yemeyi severler. Çok hareketli ve renkli olan arkadaşımız ise ‘’zebra balığı’’dır.

Akvaryum Dekoratif Balıklar

Saydığımız bu balıkların hem bakımı kolaydır hem de akvaryumunuza neşe katacaklardır. Çünkü akvaryum dekor etmek sadece ürünler ve süslemeler ile olmaz. Akvaryumu şenlendirecek olan balıklardır.

Akvaryumu Dekore Eden Diğer Durumlar Nelerdir?

İlk olarak akvaryumunuzun en alt kısmına renkli çakıl taşları yerleştirebilirsiniz. Taşların tamamen temiz olduğundan emin olmalısınız. Akvaryumunuzun dışına manzara resmi yapıştırabilir ve manzaralı bir akvaryum elde edebilirsiniz. Daha sonra taşların üzerine küçük deniz kabukları, gemi dekoru, vatoz yuvaları ürünleride yerleştirebilirsiniz. Ayrıca akvaryumunuzun şekli de dekorasyon için büyük önem taşır.

Ürün pazarlama ve sosyal medya danışmanlığı yapan bir yazarım.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir