Daha fazla müşteriye ulaşmak, kazançlarınızı artırmak, mağazanızı 7 gün 24 saat açık tutmak, maliyetleri düşürmek ve daha pek çok avantaja sahip olmak için hemen e-ticaret sitesi kurmalısınız. Böyle bir fikriniz varsa ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız profesyonel destek alarak süreci sizin için daha verimli hale getirebilirsiniz. Alanında uzman ve deneyimli bir ekipten alacağınız destek ürün ve hizmet satışlarınızı artırmanıza katkıda bulunacaktır.
E-ticaret sitesi kurmak istediğinizde standart kurulumda tamamlamanız gereken pek çok aşama vardır. Sıfırdan site kurarken yasal bir şirket, tasarım, ürün ve hizmet çeşitliliği, kredi kartıyla taksitli alışveriş imkanı, sanal pos gibi özelliklere bir arada sahip olmanız gerekir. Bunları tek tek yaparken bir yandan da maliyetlerinizi minimum düzeyde tutmak için çaba sarf etmelisiniz. Aksi halde site sahibi olmak sandığınızdan daha yüksek bir bütçe gerektirebilir.
E-Ticaret Sitesi Kurmak için Gerekenler
Hiçbir hazırlık olmadan e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız ilk aşamada bir alan adına sahip olmanız gerekir. Resmi olarak tescil ettireceğiniz bu alan adı anlaşılır, kısa ve net olmalıdır. Alan adı ile birlikte kurulum için gerekli olan belgeleri de hazırlamalısınız. Bu belgeler arasında vergi kimlik numarası, gerçek ya da tüzel kişiler için MERSİS numarası, işletme unvanı, esnaf ve sanatkarlar için TC kimlik numarası, KEP adresi, kurucu kişi ya da kişilerin fotoğrafları, faaliyet gösterilen sektör, hizmet ve ürün türü, veri tabanının bulunduğu konum, yurt dışı finans işlemleri için yurt dışı banka bilgileri, altyapı sağlayıcı ve kargo firması ile anlaşma bildirimi, ticaret türü, elektronik ticaret bilgi sistemi kaydı, ödeme aracılık kuruluşu ile anlaşma bildirimi yer alır. Bu belgeler web sitesi kurulumu için gerekli olan Limited şirket ya da şahıs şirketi kurulumu için önemlidir.
E-Ticaret Sitesi Kurulumunda Nelere Dikkat Edilmelidir?
E-ticaret sitesi nasıl kurulur diye araştırdığınızda ETBİS kaydının zorunlu olduğunu göreceksiniz. Şahıs şirketinizin bulunması bu kayıt için yeterlidir. Kurulumda gerekli olan MERSİS numarasını almak için ticaret odası kaydınız bulunmalıdır. Sitenizin resmi kuruluş işlemleri sırasında sosyal güvenlik kurumu, ticaret odası, vergi dairesi kayıtları otomatik olarak yapılır. Kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra vergi levhası, ardından da çalıştırma ve iş yeri açma ruhsatı alabilirsiniz. E-ticaret sitesi ile ilgili bu detayların her birini en hızlı ve pratik şekilde halletmek istiyorsanız doğrudan Kobisi ile iletişime geçebilirsiniz. Kobisi tarafından hazırlanan online e-ticaret paketleri kurulum aşamasında ihtiyacınız olan tüm özellikleri bir arada sunar.