1. Anasayfa
  2. Sektörel

Bakımlı Erkeklerin Gözdesi: Buz Lazer Epilasyon

Bakımlı Erkeklerin Gözdesi: Buz Lazer Epilasyon
0

Bakımlı olmak, kişisel bakım uygulamaları yaptırmak, kendine bakmak gibi ifadelerden bahsedilince akla ilk olarak neden hep kadınlar geliyor? Aslında belki de günümüze kadar, bakımlı olmak kavramını daha çok kadınların dilinden duyduğumuz için bu ifadeler geçtiğinde de ilk olarak kadınlardan bahsediyoruz.

Oysaki bu durum çoktan değişti ve bitti. Artık erkekler de en az kadınlar kadar kişisel bakımlarına önem gösteriyor ve şık, temiz, bakımlı olmaya ekstra önem gösteriyorlar.

Kişisel bakım denildiğinde erkekler de aslında gerek yüzlerinde gerekse vücutlarında oluşan istenmeyen tüylerden oldukça şikayetçi. Bu dertten kurtulmanın yolunu arayan erkekler, tercih ettikleri yöntemin acısız ve konforlu olmasına da ekstra önem gösteriyorlar. Bu yazımızda erkekler için istenmeyen tüylerinden kurtulmalarında mucizevi ve kalıcı çözümler sunan buz lazer uygulaması ile ilgili detaylara değindik…

Buz lazer ile istenmeyen kıl ve tüylerden acısız kurtulmak mümkün

“Buz lazer yöntemi, diğer epilasyon uygulamalarından daha fazla tercih ediliyor”

Günümüzde erkekler, buz lazer epilasyon uygulamalarını en az kadınlar kadar tercih etmekteler. Yüzde ve vücutta aşırı kıllanma problemi yaşayan ve bu görünümden dolayı huzursuzluk duyan erkekler için buz lazer yöntemi, istenmeyen kıllardan, tüylerden kurtulmanın en etkili, en konforlu ve en acısız yöntemi olarak diğer epilasyon uygulamalarına göre çok daha fazla ilgi görmekte.

Buz lazer ile kıllardan kurtulmaya karar vermek elbette ki çok önemli ancak doğru bir klinikte doğru yöntemlerle uygulama yaptırmak sonuca ulaşmada ve uygulamadan maksimum düzeyde verim almada çok daha büyük önem taşıyor. Öncelikle, buz lazer uygulaması yapılacak bölgenin özelliklerinin işinde profesyonel bir uzman tarafından doğru bir şekilde analiz edilmesi gerekiyor. Örneğin, kişinin cilt yapısı, kıl yapısı, yaş grubu ve hormonel aktiviteleri gibi sahip olduğu özellikler buz lazer epilasyon uygulamasının verimliliğine etki eden önemli faktörler arasında yer alıyor.

“Buz lazer ile istenmeyen kıl ve tüylerden acısız kurtulmak mümkün”

Özellikle güzellik ve estetik görüntü içerikli bakım uygulamalarında kimse acı çekmek istemez. Aksine herkes, konforlu bir uygulama eşliğinde hayal ettiği görüntüye ağrı ve acı hissi yaşamadan ulaşmak ister.

Acı hissi kişiden kişiye farklılık gösterse de, herkesin ağrı eşiği aynı düzeyde olmasa da rahatlıkla söyleyebiliriz ki buz lazer uygulamasını tercih ettikten sonra yaşadığı acı sebebiyle uygulamadan vazgeçen kimse olmuyor. Bu da uygulamanın ne kadar konforlu olduğunun fiziksel bir ispatı niteliğinde aslında.

Buz lazerde acı hissinin yok denecek kadar az olmasının en büyük sebebi, cihazda bulunan buz başlığın, uygulama esnasında eksi beş dereceye kadar soğukluk hissi yaratması ve atışlar esnasında ortaya çıkan sıcaklığı maksimum oranda hafifletmesidir. Ayrıca cihazdaki uygulamanın dozunun kişiye göre ayarlanabilmesi yani kişinin kendi özelliklerine göre uygulama şeklinin değiştirilebiliyor olması, ağrı ve acı hissini azaltan bir diğer önemli faktördür.

Bu açıdan buz lazer uygulamasının, acının en az hissedildiği ve bu anlamda en güvenli sayılabilecek lazer teknolojisi olduğunu söyleyebiliriz.

“Kişiye özel uygulama ile minimum seans sayısı ile maksimum sonuçlar alınıyor”

Buz lazer uygulamasının, kişiye özel doğru bir analiz yapıldıktan sonra uygulanması gerektiğini söylemiştik. İşte uygulama seansının sayısını belirlemekte de yine yaş, cilt tipi, kıl tipi gibi kişisel özellikler ön plana çıkıyor. Buz lazer dünya genelinde tercih edilen bir epilasyon uygulaması olduğundan, bu standartlar çerçevesinde belirlenmiş genel ortalama seans sayısı 8 ile 10 seans olarak söylense de seans sayıları kesinlikle kişiden kişiye farklılık gösterir.

Ancak, net şekilde söylemeliyiz ki buz lazer sonuçları ilk seanstan itibaren gözle görülür ve rahatlıkla fark edilebilir oranda etkisini göstermeye başlar.

“Erkekler, hem yüz hem de vücutlarındaki istenmeyen tüyler için buz lazer uygulamasına başvuruyor”

Erkekler, vücutlarında özellikle kol altı, sırt, göğüs bölgeleri için buz lazer epilasyondan faydalanmak istiyorlar. Yüzde ise yanak, boyun, ense ve kaş arası için en çok başvurulan yöntem yine buz lazer uygulamasıdır.

Cilt sağlığı açısından buz lazer epilasyon uygulamasının hiçbir zararı olmadığı kesin olarak bilinmektedir. Bu yüzden, istenilen ve ihtiyaç duyulan her bölge için gönül rahatlığıyla uygulanabilmektedir.

Buz lazer epilasyon, yaz veya kış fark etmeksizin dört mevsim uygulanabilen bir yöntemdir. Dolayısıyla uygulamaya başlamak için doğru mevsimin gelmesini beklemek gerekmez. Veya uygulamaya başlandı ise, araya yaz ayları girmesinden ötürü seanslara ara verilmez ve bu sayede uygulamadan maksimum verim alınabilir.

Buz lazer, uygulama öncesi ve sonrasında zahmet gerektirmeyen bir uygulamadır

“Buz lazer, uygulama öncesi ve sonrasında zahmet gerektirmeyen bir uygulamadır”

Buz lazer uygulamasının etkisinden faydalanabilmek için, uygulama öncesinde işlem yapılacak bölgedeki tüylerin tıraş makinesi ile 1- 3 milim arası kısaltılmalıdır. Uygulama yapılacak bölgenin, işlem öncesi krem, deodorant, parfüm gibi herhangi bir ürünle temas etmemesi sağlanmalıdır.

Uygulama esnasında, işlem yapılacak temizlenmiş bölgeye uygulamanın yapılmasını kolaylaştıracak şekilde ultrason jeli dediğimiz jel sürülür. Sonrasında ise kişinin cilt ve kıl yapısını belirlemeye yönelik yapılan analizler doğrultusunda cihaz ayarları yapılır ve işleme başlanılır. Uygulama bittikten sonra yüksek faktörlü koruyucu kremler sürülür ve bu şekilde işlem son bulmuş olur.

Uygulama sonrasında, günlük hayatınıza ve rutinlerinize hemen dönebilirsiniz. Herhangi bir kızarıklık, şişlik, morarma problemi yaşanmayacağından buz lazer uygulaması hayatınızın akışını etkilemeyecek aksine hayat kalitenizi yükseltmenizde size yardımcı olacaktır.

Buz lazer epilasyon fiyatları yapılacak alana ve seans sayısına göre değişmektedir. Siz de buz lazer epilasyon yaptırmaya karar verdiyseniz ve ağrı ve acı hissi yaşamadan istenmeyen tüylerinizden kurtulmak istiyorsanız buz lazer fiyatları almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Quartz Clinique’e ulaşın ve randevunuzu planlayın…

Özel Quartz Poliklinik

Özel Quartz Poliklinik

TEL: +90 212 241 46 24
Facebook:@quartzclinique
Instagram :@quartzclinique
YouTube: Quartz Clinique

Ürün pazarlama ve sosyal medya danışmanlığı yapan bir yazarım.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir