1. Anasayfa
  2. İnternet

Google SEO Nedir Nasıl Yapılır SEO Açılımı Ne Demek

Google SEO Nedir Nasıl Yapılır SEO Açılımı Ne Demek
0

Google SEO nedir? SEO nasıl yapılır? SEO açılımı ne demek? Google aramalarında üst sırada çıkmak için, bir çok farklı çalışma yapılmaktadır. SEO açılımı, Türkçe adı ile arama motoru optimizasyonu, İngilizce adı ile de Search Engine Optimizastion olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmaların genel ismi SEO olurken, içerisinde bulunan çalışmalar ise arama motoru optimizasyonu üzerinedir. Dünyanın en fazla kullanılan arama motoru Google olurken, doğru içerikleri ziyaretçiye çıkarmak için, websitelerinden çeşitli düzenlemeler yapmalarını istiyor. Websitesinin hızı, güvenlik sertifikası, benzersiz içeriğin olması, içeriklerin okunaklı, özgün ve kullanıcının faydalanacağı türden olması, görsel veya videoların benzersiz olması ve telif durumlarına takılmaması başlıca istekleri olurken, bunun yanında websitenin kodlamasının ne kadar basit olursa, o kadar iyi olacağını da söylüyor. Bu tür kriterler websitenizin sıralama da üst sıralarda çıkması için yapılması gerekmektedir. SEO ne demek? SEO dijital ortamda en ucuz yatırım araçlarından biridir.

SEO Neden Yapılır?

SEO neden yapılır? Adım adım seo neden yapılır anlatalım! SEO Google tarafından sistemli olarak çıkarılmış algoritmalar çerçevesinde yapılan kurallardır. Bu kuralları web sitenize ya da stratejine yönelik uyguladığınızda Goolge arama sıralamanızda iyi yönde etki edeceğini Google da söylemektedir. Bu sebple SEO ticari faaliyet haline gelmiş olup, SEO uzmanları tarafından uygulanmaktadır. SEO açımı ile de anlaşılacağı üzere arama motoru optimizasyonu bir sistemi optimize yani kurallarına uygun hale getirmek şekli olrak tanımlanabilir. Bu doğrultuda Goolge SEO nasıl yapılır? SEO çalışması için SEO uzmanı ile çalışmak şart mıdır? SEO 200 den fazla kriter doğrultusunda web sitelerinin SERP yani sıralamalarını belirlemektedir. Bu kriterler kendi içinde de alt dallarına ayrıldığı düşünüldüğünde bu işi iyi bilen birinin yapması gereği ortaya çıkmaktadır. Bu kişi de SEO uzmanlarıdır. Çok fazla sayıda websitesi olduğu için, hangi sitelerin üstte çıkacağına yapılmış olan SEO çalışmaları karar verir. Bu çalışmalar ise Google tarafından yayınlanan algoritmalara göre belirlendiği için, haliyle Google arama motorunun istediklerini yapmış oluyor ve buna göre sitenizin kalitesini en doğru şekilde ortaya çıkararak sıralama da üstte çıkmaya başlıyorsunuz. Yapılan araştırmalara göre arama yapan kullanıcılar çoğunlukla ilk üç sırada karşısına çıkan siteleri tercih ediyor. Bu nedenle rekabet en yoğun şekilde ilk 3 sırada karşımıza çıkıyor. Ancak sadece bir kaç aranma kelimesinde değil, birden fazla kelimede yapacağınız çalışmalar sonucunda, websiteniz ciddi hit almaya başlayacaktır. Bunu ise Google SEO uzmanları ile yapabilirsiniz.

SEO Neden Yapılır

Google’de Web Sitem Yükselmiyor

Eğer Google aramalarında websiteniz yükselmiyor veya aramış olduğunuz kelimelerde karşınıza çıkmıyorsa, acil olarak web siteniz için SEO çalışmalarına başlamalısınız. Bu sayede profesyonel olarak yapacağınız veya SEO uzmanlarına yaptıracağınız çalışmalar neticesinde, artık daha doğru bir şekilde sitenizin aramalarda çıkmasını sağlayarak, hem hitinizi arttırmış olacak ve hemde yeni kelimelere de çalışmalar yaparak, aramalarda daha görünür olacaksınız. Türkiye’de bu konuda oldukça fazla SEO uzmanının bulunuyor olması nedeni ile kendi imkanlarınız ile SEO çalışması yapmak yerine, Google SEO uzmanları ile çalışmanın avantajlarını yaşamaya başlayabilirsiniz. Web sitenizin sıralamasının düşmesi ya da sıralamasının yükselmemesinin birçok nedeni olabilir. Bu yüzden web sitenizi SEO analizi ile eksiklikleri ve fazlalıkları SEO uzmanı kişiler tarafından test edilmesi gerekmektedir. Belirlenen eksiklikler ve fazlalıklar doğrultusunda yapılması gerekenler planlanarak web sitesine uygulanması gerekmektedir.

Google'de Web Sitem Yükselmiyor

Google SEO İle Sitenizi Yükseltin

SEO açılımı arama motoru optimizasyonu, bir sitenin tüm kriterleri yerine getirerek yapmış olduğu çalışmaların sonucunu arama motoru sonuçlarında görmesinin kanıtıdır. Eğer sonuçlarda çıkmıyorsanız, yapmış olduğunuz çalışmaların yanlış olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle profesyonel destek almak bu süreçte oldukça önemlidir. SEO alanında uzman kişileri tercih ederek, sitenize bir çok farklı kriterlerde çalışmalar yaptırabilirsiniz. Kendi SEO çalışmalarınızı yapacaksanız eğer, aynı şekilde SEO uzmanlarının tavsiyelerine kulak verebilirsiniz. Şunu unutmayın ki, yapılan tüm bu çalışmalar Google arama motorunun isteğidir. Sonuçta kullanılan arama motoru olduğu için, Google’nin istediklerini yapmanız ve bu isteklerine karşın ödüllenmeniz yani aramalarda yükselmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Google SEO İle Sitenizi Yükseltin

Web Sitesi İçin Backlink’in Önemi

SEO çalışmasının vazgeçilmez unsurlarından birisi de Backlink tir. Backlink oldukça önemli olmasının nedeni ile her internet sitesinin farklı sitelerden link alması gerekiyor. Yukarıda bahsettiklerimiz genel olarak site içi SEO çalışmaları olurken, dış SEO’da oldukça önemlidir. Hatta SEO kendi içinde ilk olarak ikiye ayrılır ve iç seo ile dış seo olarak adlandırılır. İç SEO web sitesi içerisinde yaptıklarınızı temsil ederken, dış seo ise siteniz için dışardan aldığınız linkleri temsil eder. Sadece backlink demek yanlış olacaktır. Sosyal medyayı etkin olarak kullanmak, websiteniz için profesyonel dijital pazarlama yapmak veya reklam vermekte SEO çalışmaları arasında yer almaktadır.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir