MediaTek, orta ve giriş seviyesi akıllı telefonlar için geliştirdiği Dimensity 7400 ve Dimensity 7400X işlemcilerini duyurdu.
Geçtiğimiz yıl Dimensity 9400 ve Dimensity 8400 gibi güçlü çiplerle akıllı telefon pazarına yön veren şirket, şimdi de uygun fiyatlı Android cihazlara yönelik Dimensity 7400 serisini piyasaya sürüyor.
Bu yeni işlemciler, 4 nm üretim teknolojisi ile geliştirildi ve 2,6 GHz hızında çalışan dört yüksek performanslı Cortex-A78 çekirdeği ile 2,0 GHz hızında dört verimli Cortex-A55 çekirdeği barındırıyor. Grafik birimi olarak Arm Mali-G615 MC2 kullanılıyor. MediaTek, önceki nesillere kıyasla enerji tüketiminin %36 azaldığını belirtiyor. Dimensity 7400X, özellikle ekranlı katlanabilir cihazlar için ek özellikler sunuyor.
Her iki model de, yapay zeka destekli MediaTek NPU 6.0 çipi ile donatılmış olup, AI tabanlı fotoğraf işleme ve oyun deneyiminde gelişmeler sağlıyor. NPU’nun performansı, Dimensity 7300’e göre %15 artırıldı. Özellikle düşük ışık koşullarında fotoğraf kalitesi iyileştirilirken, oyun performansı da optimize edildi. Yeni çipler, 200 MP’e kadar kamera desteği sunarak mobil fotoğrafçılıkta üst düzey bir deneyim vadediyor.