1. Anasayfa
  2. Mobil

MediaTek G80 SoC ile Huawei Y9a’yı Duyurdu

MediaTek G80 SoC ile Huawei Y9a’yı Duyurdu
0

Huawei, Huawei Enjoy 20 Plus’ın yenilenmiş bir versiyonu olan Huawei Y9a’yı sessizce duyurdu. Şirketin portföyünde küresel pazar için en son girişi olan Huawei Y9’un olduğu birkaç ürün var. Ancak telefonun adı bizim için yeni değil. Daha önce, telefonun çeşitli çevrimiçi listeleri özelliklerini ortaya koymuştu.

Huawei Y9a: Özellikler

Huawei Y9a, 6.63 inç FHD + IPS LCD panel ile birlikte % 92 ekran / vücut oranıyla birlikte geliyor. Aynı zamanda 2.400 x 1080 piksel çözünürlük sunar. 6GB veya 8GB LPDDR4x RAM ve 128GB UFS 2.1 depolama ile eşleştirilen, kapağının altında MediaTek G80 SoC var. Huawei Y9a’nın yerleşik depolama alanı, Huawei’nin tescilli NM SD kartıyla daha da genişletilebilir.

Cihaz, Huawei Mobile Services ile Android 10 tabanlı EMUI 10.1 üzerinde çalışır. Pil, bölgelere göre farklı kapasitelerde satışa sunulacak. Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya’daki bazı ülkeler için 40W hızlı şarj desteğiyle birlikte 4.200 mAh pil paketleyecek.

Kamera departmanı için cihaz, Huawei Mate30 Pro‘ya benzer dairesel bir tasarıma kavuşuyor. Kamera modülü, 64MP birincil sensör, 8MP 120 ° ultra geniş lens ve iki 2MP derinlik ve makro atıcı ile donatılmıştır. Ön planda, telefonun 16MP selfie kamerasını barındıran bir açılır modülü var.

Boyut ve ağırlık açısından Y9a, 163,5 x 76,5 x 8,95 mm boyutlarındadır ve 197 g ağırlığındadır. Space Silver, Sakura Pink ve Midnight Black olmak üzere üç renkte satışa sunulacak. Yerleşik sensörler, bir jiroskop, pusula, yerçekimi sensörü, ortam ışığı sensörü ve son olarak güvenlik önlemleri için yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı içerir.

Bağlantı özellikleri için 4G LTE, çift bantlı WiFi 5, Bluetooth 5.1, GPS, 3,5 mm kulaklık girişi ve USB Type-C‘yi destekler. Şirket, akıllı telefonun fiyatı ve bulunabilirliği hakkında henüz bilgi vermedi.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir