1. Anasayfa
  2. Android

Android: Görselden Metin Çıkarma ve Kopyalama

Android: Görselden Metin Çıkarma ve Kopyalama
1

Android cihazda herhangi bir görüntü türünden metin çıkarmak kolaydır. Görsellerden metin kopyalamak istiyor ve doğru yerde sunmak istiyorsanız, Android telefonunuzda bu kolayca mümkündür.

Belirli uygulamaları kullanarak, uygulama içindeki herhangi bir görüntü veya belgeden kelimeleri tarayabilirsiniz. Uygulama ayrıca görüntüdeki alfabeleri tarar ve ondan eşleşen metinler verir. Nasıl ilerleyeceğinize dair adım adım talimatları paylaştık.

Android cihazınızdaki resimlerden metin nasıl kopyalanır?

1.Adım: İlk ve en önemli adım bir Android uygulaması olan Text Fairy‘i indirmektir. Metni görüntülerden taramanıza yardımcı olacak uygulama.

2.Adım: Uygulamayı indirdikten sonra, uygulamayı yükleyin ve uygulamayı telefonunuzda başlatın. Cihazdaki medyaya, fotoğraflara ve dosyalara erişim izni vermelisiniz.

3.Adım: Bu adımda, galeriden seçim yapmanız veya resme tıklayıp taramanız için iki seçenek istenecektir. Seçenek size kalmış.

4.Adım: Bir sonraki adım, taramak istediğiniz dili seçmeniz gerektiğidir.

5.Adım: Artık metnin resmine sahipsiniz. Bu uygulamada metin tanımayı başlat düğmesini seçmeniz gerekiyor. Uygulama tüm resmi taramaya başlayacaktır. Birkaç dakika bekledikten sonra taranan metni görebilirsiniz. Düz metin düzeninde görüntülenecektir. Artık metne uzun dokunarak kopyalamak mümkün.

6.Adım: Metnin tamamını okuduktan sonra, uygulama ‘iyi gitti’ mesajını gösterecekti. Kopyalama, paylaşma veya PDF olarak kaydetme gibi daha fazla seçeneğe sahip olacaksınız.

Bu kadar. Bu uygulamanın yardımıyla bir görüntüden metni tamamen çıkardınız.

Bir görüntüden metin çıkarmaya yardımcı olan birkaç uygulama vardır. Android cihazdaki görüntüden metin çıkarmak için kullanılan popüler uygulamalardan bazıları Cam Scanner, Google Keep, Text Scanner, OCR Text Scanner, Office Lens, Docufy Scanner, TurboScan ve daha fazlasıdır. Bu kılavuzu görüntüden metin çıkarma görevini gerçekleştirmek için kolay bulacağınızı umuyoruz.

Herhangi bir yorumunuz veya öneriniz varsa, lütfen yorum şeklinde paylaşın.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. İşe yarar bir uygulama tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir