1. Anasayfa
  2. SEO

Seo Optimizasyonlarında Kullanılan Araçlar

Seo Optimizasyonlarında Kullanılan Araçlar
2

Her konuda dijitalleşen, manuel olan hemen her şeyden giderek uzaklaşan, daha teknolojik, daha yazılıma dayalı dünyamızda sanal ortamda kendini göstermek, dijital anlamda öne çıkmak, deyim yerindeyse dijital podyumun yıldızı olabilmek için birtakım çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Eski tip yöntemler çoktan tarihin tozlu sayfalarına karıştı ancak sıklıkla ismini duyduğumuz seo kavramı, dijital dünyada yıldız olmak isteyenlerin de tam olarak istediği ve ihtiyacını duyduğu şeyin ta kendisidir.

SEO Nedir?

SEO, Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuştur. Arama motoru optimizasyonu olarak dilimize çevrilebilir. SEO, web sitelerinin kullanılan arama motorunda (Yahoo, Bing, Google, Yandex gibi) en üst sıralarda çıkmasını sağlayan, web sitelerinin daha iyi taranmasına olanak veren, sistemden daha iyi verim alınmasını sağlayan performans arttırma işlemleridir. SEO’nun optimize işlemleri için bünyesinde bazı araçlar bulundurur. Bu araçlar SEO optimizasyonunu verimli, güçlü ve doğru hedef kitleye ulaşmasında hızlı kılar. Nedir bu araçlar?

Öncelikle sayacağımız SEO araçlarının, iki farklı alanda hizmet verdiğini belirtmek gerekir. Site içi ve site dışında ayrı ayrı hizmet veren SEO araçları ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılır.

ÜCRETSİZ SEO ARAÇLARI

Çok yüksek performans istemeyen, kendi halinizde işinizi halletmek istediğiniz durumlarda kullanım deneyimine bakılmaksızın ihtiyacınızı karşılayabilecek olan ücretsiz seo araçları nispeten daha küçük işlerinizde optimizasyon sağlamak için kullanışlıdırlar. Redirect Path, bu araçların başında gelmektedir. Keywordtool.io ise ücretsiz olarak yararlanılan en büyük Google anahtar kelime planlayıcı seo aracıdır. Yanı sıra Screaming Frog SEO Spider Tool, web sitelerinin sorun tanımlamasında en çok kullanılan ücretsiz seo aracıdır.

ÜCRETLİ SEO ARAÇLARI

Yüksek performans getirisi olan bu araçlar aynı zamanda kullanıcı deneyimi de istemektedirler. DeepCrawl, bu noktada en güvenilir ücretli seo araçlarından biridir. Yanı sıra SEMRUSH Moz, ücretli seo araçlarının içinde en çok kullanılanlardandır ancak anahtar kelime yönetimi konusunda eksiktir.

Seo optimizasyonu hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmak için işinin ehli bir seo ajansı ile çalışmanın önemi büyüktür.

Daha fazla bilgi için https://www.bigbang-digital.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 26 Kasım 2022

    Saolun çalışıyor hepsi

  2. 25 Aralık 2022

    Son teknolojik gelişmeler ve hakkında bilgiler burada çok güzel takip ediyorum sürekli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir