1. Anasayfa
  2. Dijital Pazarlama

Bir içerik Oluşturucu Olarak İşinizi Tanıtabileceğiniz Yerler

İçerik Oluşturucu Olarak İşinizi Tanıtabileceğiniz Yerler
0

Kaliteli içerik oluşturmanıza rağmen istediğiniz etkileşimi alamıyor musunuz? Her şey bir strateji meselesidir. Bilinirlik elde etmek ve hedef kitleyi artırmak için en önemli şeylerden biri tanıtımdır. Bunun için dijital içerik tanıtımını yapacağınız siteleri ve platformları bilmek önemlidir.

Çünkü değerli ve kaliteli içerik oluşturmak bir kitleyi cezbetmek için şarttır, ancak dijital pazarlama‘da çalışma şekli sürekli değişmektedir. Bu makalede dijital içeriğinizi tanıtmak için en iyi platformları bulacaksınız.

Dijital İçeriğinizi Tanıtmak için Platformlar

Dijital içeriği tanıtmak için kullanılan ana platformların sosyal ağlar olduğu kimse için bir sır değildir. Aslında, bir blogda içerik oluşturup yayınladıktan sonra dikkate alınması gereken ilk adımlardan biridir. Hatta tasarım ve fotoğrafçılıkla ilgili alanlarda içerik oluşturucular söz konusu olduğunda portföy oluşturmak için idealdirler.

Ancak bazen sosyal ağlardaki içeriğimiz de bir noktada tanıtıma ihtiyaç duyar. Bu nedenle listeye, sosyal ağlarda reklam oluşturmak için Google Reklamları, Facebook Reklamları, Twitter Reklamları ve diğerleri gibi bir çok platformdan bahsedeceğim.

Google Ads Reklamları

Bu, dijital içeriğinizi dünyanın en büyük arama motoru Google’da tanıtmanın ana platformlarından biridir. Aynı şekilde, içeriğinizi veya blogunuzu yalnızca doğrudan arama motorunda değil, dilerseniz diğerlerinin yanı sıra web portallarında da tanıtabilirsiniz.

Facebook Ads Reklamları

Bu, genel olarak sosyal medya reklamcılığı oluşturmak için en iyi platformlardan biridir. Facebook Reklamları aracılığıyla, Facebook reklamlarını ve ayrıca Instagram ve messenger reklamlarını yönetebilirsiniz. Yani Facebook Ads Reklamlarını kullanarak içeriğinizi ve gönderilerinizi bu sosyal ağlarda tanıtabilirsiniz.

Ek olarak, bu sosyal ağ ticari faaliyetler oluşturmak için en uygun hale geldiğinden, özellikle Instagram’da bir ürünü tanıtmak için en tanınmış dijital araçlardan biri olarak kabul edilir. Bu nedenle, içeriğiniz ürün veya hizmetlerin satışını teşvik ediyorsa, bu, onları tanıtmak için mükemmel bir araçtır.

Twitter Reklamları

Twitter’daki reklamlar, Twitter topluluğu tarafından çok iyi karşılanmasa da, genel olarak markalar için platform içinde bir tanıtım seçeneği haline geldi. Bununla birlikte, Instagram’da olduğu gibi Twitter’da da, kullanıcılar tarafından reklam içeriği olan bir video veya görselden daha iyi alınan gönderinizi doğrudan tanıtabilirsiniz.

Bu nedenle, Twitter’ı içeriğinizi tanıtmak için bir platform olarak kullanmayı düşünüyorsanız, bunu Sponsorlu Tweet aracılığıyla yapmak en iyisidir.

TikTok Reklamları

TikTok, daha fazla sayıda kullanıcısı olan oldukça popüler bir video sosyal ağıdır. Bu nedenle, Tik Tok’ta kendinizi tanıtmak, web sitenize trafik çekmek ve içeriğinizi tanıtmak için mükemmel bir seçenektir. TikTok’taki Reklamlar, Facebook gibi diğer sosyal ağlardaki Reklamlara kıyasla nispeten yenidir.

LinkedIn Reklamları

LinkedIn’in potansiyelini keşfedebilen içerik oluşturuculardan biriyseniz, LinkedIn Reklamlarını göz ardı edemezsiniz. Bu platformda sadece mesleki bilgilerinizi, portföyünüzü, müfredatınızı yükleyebilir, içeriklerinizi paylaşabilir ve aynı zamanda kendinizi tanıtabilirsiniz.

Ancak, LinkedIn’in niş bir sosyal ağ olduğunu ve bu nedenle tanıtımınızın etkinliğinin kesinlikle Facebook Reklamları gibi platformlardan çok daha az olacağını dikkate almanız da önemlidir; milyonlarca aktif kullanıcısı sayesinde segmentasyonun daha fazla olduğu yerdir.

Behance

Behance, görsel içerik oluşturucularına, özellikle grafik tasarım, fotoğrafçılık, web tasarımı, karikatüristler, moda tasarımı, mimarlar ve diğer yaratıcılar ve çok fazla olmayan profesyonellere yönelik bir sosyal platformdur.

Kullanıcıların profillerini ve portföylerini oluşturdukları, öne çıkmalarına, takipçi kazanmalarına ve hatta müşteri kazanmalarına olanak tanıyan tamamen ücretsiz bir kendini tanıtma sitesidir. Behance’in tanıtım açısından en çekici yanı, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanın platformu yalnızca ilham almak ve kendi eserlerini yaratmak için referanslar bulmak için kullanmasıdır; bu nedenle, bir yaratıcı olarak işinizin birçok kişiye ulaşması için harika bir yoldur.

Dribbble

Dribbble birçok yönden Behance’e benzer, bu nedenle kullanıcıların başkalarını tavsiye edebilmesi ve genel olarak topluluğun oldukça büyük olması sayesinde, dijital içeriğinizi tanıtmak için büyük potansiyele sahip ikinci bir ücretsiz seçenek haline gelir. Dilerseniz Dribbble ve Behance adlı iki platformu da tanıtım aracı olarak kullanabilirsiniz, böylece daha fazla erişime sahip olursunuz.

Deviantart

Grafik ve görsel-işitsel sanatçılardan çalışmalarını dünyanın her yerinden kullanıcılarla paylaşan yazarlara kadar çok çeşitli bir topluluğa sahip bir web sitesidir. Yukarıda bahsedilenler kadar popüler bir platform olmasa da içeriğiniz buna izin veriyorsa ve uyum sağlıyorsa bu site üzerinden ücretsiz olarak tanıtımını yapabilirsiniz. Bu platformda takipçiler edinebilir, yorum alabilir ve ayrıca kullanıcıları web sitenize ve sosyal ağlara yönlendirebilirsiniz.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir