1. Anasayfa
  2. Rehber

VPN Nedir? En İyi Vpn Sağlayıcıları Hangileri? – Detaylı Kılavuz

VPN Nedir? En İyi Vpn Sağlayıcıları Hangileri? – Detaylı Kılavuz
4

VPN Nedir? sorusuna kısa ve öz cevabımız, içerik sansürünü ortadan kaldırır, çevrimiçi olarak engellenen tüm içeriğe güvenli erişimle beraber en iyi gizlilik koruması sağlar.

İnternette gezinti yapanlar bilgilerin iyi korunduğundan ve yanlış ellere geçmediğinden emin olmak ve şüphe duymamak ister. VPN’i,(Virtual private network) çevrimiçi trafiğimizin İnternet üzerindeki bağlantısını sağlayan bir güvenlik hizmetidir. Uçtan Uca Şifreleme, NAT Güvenlik Duvarı, Kötü Amaçlı Yazılım Koruması ve En İyi VPN protokollerini kullanırlar.

VPN hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler;

Öncelikle VPN’in sunduğu özelliklerden bahsedelim;

Cihazlarınız için En İyi VPN Hizmetini seçmeden önce, ExpressVPN, NordVPN veya PrivateVPN gibi bir CyberGhostVPN servis sağlayıcılarını seçmeyi düşünebilirsiniz.

  • Kötü Amaçlı Yazılım Koruması – Sisteminize veya cihazlarınıza asla erişemeyecekleri bir kötü amaçlı yazılım koruma sistemi ile birlikte gelir.
  • Şifreleme – VPN’in en büyük yararı şifreleme teknolojisidir. İnternetten çıkan tüm veriler tamamen şifrelenmiştir, böylece veri paketiniz güvende kalır.
  • İnternet sansürü çözümü – VPN içerik sansürünü ortadan kaldırır, böylece istediğiniz filmi izleyebilirsiniz; veya herhangi bir içeriklere ulaşabilirsiniz.
  • Genel Wi-Fi güvenliği – VPN, kötü amaçlı yazılımdan korunma ve NAT güvenlik duvarı ile birlikte Uçtan Uca şifreleme teknolojisini kullanır.
  • Hızlı VPN Sunucuları – VPN sunucuları , çevrimiçi deneyiminizi geliştirmek için kesintisiz gezinme ve indirme ve sabit İnternet Bağlantılarını sağlar.
  • En İyi VPN Protokolleri – VPN’de kullanılan protokoller, OPENVPN (TCP & UDP), IPsec üzerinden L2TP, PPTP, IKEv1, IKEv2 ve Open Connect (SSL VPN) gibi güvenlidir ve tüm cihazlarınızı daima korur.
  • Çoklu cihaz koruması – Tek seferde MAC, Windows, Iphone, tablet ve Android cihazlarınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda VPN’in nasıl çalıştığı gerçeğini belirledik, şimdi cihazlarımıza zarar verebilecek zayıf noktaları araştıralım.

Malware koruması

Kötü amaçlı yazılım,VPN, çevrimiçi trafiğinizi tüm kötü amaçlı yazılımlardan korumak için Kötü Amaçlı Yazılım Koruması, NAT-Firewall, Saldırı Önleme Sistemi, Saldırı Tespit Sistemi ve Uçtan Uca Şifreleme içeren bir güvenlik katmanı içeren güvenli bir gizlilik sunmaktadır.

Çevrimiçi Trafik İzleme

Devlet kurumları, hackerlar, ISS’ler çevrimiçi yaptığınız işleri izleyebilir. VPN IP adresinizi ve Konumunuzu gizleyerek ve çevrimiçi olarak dolaşan verilerinizi şifreleyerek size yardımcı olabilir.

İnternet Sansürü

VPN sadece sizi korumak için değil ayrıca sizi çevrimiçi ortamda özgürleştirir, böylece konuşma özgürlüğü ve kişisel mahremiyet dahil temel insan haklarından yararlanabilirsiniz. VPN, hükümet sansürü veya bölgesel sansür, engellenen içeriğin engellenmesini de kaldıracaktır. Eğitim kurumları, hükümetler veya büyük şirketler nedeniyle, tüm içeriğe çevrimiçi olarak dünyanın her yerinden erişmenizi sağlar. VPN kullanımıyla bu sorun ortadan kalkar ve en çılgın film ve drama dizisine sahip olan Amerikan Netflix’e erişebilirsiniz. Aynısı Hulu ve KODI için de geçerli, VPN’siz erişemezsiniz.

Kötü Amaçlı Yazılım Türleri Nelerdir?

  • Virüs: Herhangi bir temiz dosyaya kendilerini ekleyebilirler, böylece o dosyayı sisteminize girdikten sonra bilmeden indirebilirsiniz; tüm hassas verilere saldırır ve sisteminizde bulunan dosyaları bozar.
  • Truva atları: Bozuk yazılımı indirdikten sonra tekrar Truva atları sisteminize girer ve güvenlik protokollerine saldırmaya başlar.  diğer kötü amaçlı yazılımların sisteme girmesine izin veren güvenlik protokollerini zayıflattığı için Truva atlarını dağıtmaktır.
  • Casus Yazılım: Adından da anlaşılacağı gibi, Casus Yazılım, internet bankacılığı yaptığınız tüm çevrimiçi etkinliklerde sekmelerde kalmanızı sağlar.
  • Fidye Yazılımı: Spyware’den farklı olarak, fidye yazılımı tehlikelidir, çünkü fidye yazılımının temel amacı, hesap numaraları, şifreler, Videolar ve resimler gibi hassas verileri toplamak ve kişisel bilgilerinizi kullanarak şifrelemeleridir, böylece kendi bilgilerinize erişemezsiniz.Tüm bilgilerinizi halka açık hale getirmekle tehdit ederler.
  • Solucanlar: Ağ bağlantısındaki zayıflığı algılayabilir ve o taraftan girer ve yalnızca sisteme girmek için küçük bir açık gerektirir ve bir kez girdiğinde mevcut olan tüm dosyaları bozar ve bu Solucan gelen diğer cihazlara zarar verebilir.

Sonuç

Bu yüzden VPN’in buna değip değmeyeceği ya da sundukları özelliklere ve en önemlisi sağladığı güvenlik hakkında buna söylemek kolaydır. Örneğin;Cep telefonunuz için Koruyucu kılıf satın alarak veya dizüstü bilgisayarlarımızı korumak için çok para harcıyoruz, bu yüzden neden internet güvenliği için para harcama gereği duymuyorsunuz?.Kullandığımızda güvende kalıyor ve işimizi rahatlıkla sürdürüyoruz.Çevrimiçi olarak engellenen tüm içeriğe sınırsız erişimle en iyi çevrimiçi koruma elde ediyoruz.

Çok miktarda içeriğin hükümet veya web sitesi sahipleri tarafından engellendiği ülkeler için, VPN ile bunlara erişmek en kolayıdır öyleyse bir VPN edinin ve bugün kendinizi koruyun.

Size gerekli korumayı sağlayacak kadar iyi olmadıklarından ve zayıf sunuculara sahip olduklarından ücretsiz VPN kullanmanız önerilmez. CASVPN, Nord VPN ve Express’in, süper hızlı yüksek kaliteli ve özel sunuculara sahip oldukları, dünyadaki en iyi VPN sağlayıcıları olmalarını ve şiddetle tavsiye edildiğini ve 7/24 hizmet verdiklerini söylüyor.

Bazı sorunlar ortaya çıktığında destek gerçekten yardımcı olur. CASVPN pazarda daha yeni olmasına rağmen, en ileri teknolojiyi kullandıkları için trend’de duruyor. Express ve Nord VPN de harika. Öyleyse kendinizi korumak istiyorsak, ücretli VPN servis sağlayıcılarına kayıt olabilirsiniz.

TeknoBird'in kurucusu, teknoloji ve yazılım hakkında insanlara yararlı makaleler yazar.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (4)

  1. 19 Aralık 2019

    makalen çok guzel ve anlamlı olmuş buyuk bir emek vermişsiniz teşekkurler..

  2. Günümüzde artık VPN kullanmadan cihazlarımızı güvende tutmak çok zor. Özellikle bir çok kredi kartı ve banka vb. işlemleri mobil cihazlarımızdan yaptığımız düşünülürse. Faydalı bir yazı olmuş.

  3. teknoloji ağırlıklı olmasaydı iyi ama bilgi paylasımların kalıteli tavsıye edilir

  4. zevkle gezdim bu sitede bilgi verici tavsiye edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir